Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Milanović: Cijeli je niz dužnosnika koji krivo ispunjavaju imovinske kartice

Zoran Milanović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
27.01.2020.
u 11:29

- Treba promatrati situacijski čisto iz koje sfere dolazi više pogrešaka. Neki su skloniji greškama - kazao je Milanović.

Nakon što je svjedočio na zagrebačkog Županijskom sudu u aferi Dnevnica, Zoran Milanović obratio se okupljenim novinarima i brojne teme, među ostalim imovinsku karticu ministra Milana Kujundžića, svoje savjetnike kao i suđenje svojem nekadašnjem predstojniku Tomislavu Sauchi. 

Imovinske kartice

- Ne mogu vjerovati da dođe do kontinuiranog...To nije stvar samo gospodina Kujundžića, nego cijelog niza visokih i najviših dužnosnika hrvatske države koji krivo ispunjavaju imovinsku karticu.  I to, gle vraga, nikad prema dolje...odnosno, obrnuto. Nikad nisam vidio da je netko prijavio da ima više nego što ima, samo manje - kazao je Zoran Milanović. 

- Inače, kad govorimo o tim imovinskim karticama, u Europskom parlamentu taj sustav je puno fleksibilniji. Radi se o izjavi o interesima, a naš sustav je vrlo rigorozan. Zaista je rigorozan. Međutim, dovoljno je prošlo vremena da se svi naviknu. 

Na pitanje je li on za rigorozan sustav, Milanović je potvrdio. 

- Treba promatrati situacijski čisto iz koje sfere dolazi više pogrešaka. Neki su skloniji greškama - kazao je Milanović. 

Savjetnici

Na pitanje koliko će biti savjetnika, istaknuo je kako će ih biti malo i to ne zbog uštede, te je počeo nabrajati: - Obrana, nacionalna sigurnost, kultura....To je važno. Ne želim parirati Vladi na svakom segmentu. Igrati neku igru flastera, čovjeka na čovjeka, imati savjetnika za svaki Vladin resor. Ako nemaš novaca za to, onda nemaš pravo pričati o svemu što ti padne napamet. 

Upitan je li Dragan Lozančić pristao biti njegov savjetnik, Milanović je kazao kako razgovaraju. 

- Savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost je važan jer je on jedini zakonski uvjetovan jer predstavlja predsjednika u jednom tijelu. On mora postojati. Osoba s tim statusom i s tim rangom mora postojati. A ovo drugo je pokazatelj određenih preferencija i stremljenja predsjednika. 

Pravo na ured 

Novoizabrani predsjednik komentirao je i davanje prisege: - Bit će dostojanstveno i pristojno. Neka tradicija mora postojati, a ja sam se odlučio za ovu. Rekao sam koji su kriteriji. Nadam se da su oni vrlo jasni, tako da se nitko ne uvrijedi kao u onoj bajci o Trnoružici, što shvaćate tek kad odrastete. 

Upitan što misli o najavi aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tome da će iskoristi pravo na Ured, Milanović je istaknuo kako je on posve zaboravio na tu mogućnost. 

- Mislio sam da je sve to ukinuto. Mi smo ukinuli mirovinu predsjednika Republike, a onda valjda zato što predsjednik Josipović nikad nije posezao za tim sam mislio da toga nema. Ispada da ima pet godina i ako gospođa Grabar-Kitarović smatra da joj to treba, nek uzme. 

Afera Dnevnica

S obzirom da je Milanović došao na Županijski sud u Zagrebu kao svjedok na suđenju svojem bivšem predstojniku Ureda, kazao je kako je klimnuo glavom Sauchi i Zeljko. 

- Drago mi je bilo ući u tu zgradu prvi puta nakon 1987. godine kad smo u seminaru krivičnog prava dolazili. Ne znam dolaze li i danas tu studenti - zapitao se Zoran Milanović i pokazao na zgradu Županijskog suda. 

Istaknuo je kako je on dobio poziv na Sud i kako je on dužan Sudu govoriti istinu. 
 

Komentara 4

DH
dalibor.hren
12:45 27.01.2020.

Sad si svjedok, drugi put ćeš biti osumnjičenik, a treći osuđeni zajedno sa Sauchom!

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
18:04 28.01.2020.

"od angele merkel sam preuzeo odredjene obveze, a nisam napravio nista". vjerujem svakoj rijeci svjedoka zorana milanovica. a vi?

KO
kopemife
14:56 27.01.2020.

Kako ti ispunjavas poreznu prijavu? 3000 hrk placa na pola milje prometa. Pokrij se usima muljatoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije