Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločini
Povratak na članak

\"Zolja\" priznala krivnju, dobit će 5 do 6 godina zatvora za ratni zločin

Rasema Handanović sa suborcima je po naredbi strijeljala tri hrvatska civila i tri vojnika HVO-a, koji su se predali

Komentari 5

Avatar Ivica6
Ivica6
18:25 19.04.2012.

Nadam se kako će ovo ukazati na još jednu stvar - nisu samo Hrvati činili zločine u hrvatsko-muslimanskom sukobu na području BiH. Isto kao što ni sabirne logore nije imala samo hrvatska strana. Ali, danas u Hrvatskoj prevladava takvo mišljenjee koje su podmetali bivši vršitelj dužnosti predsjednika Republike S. Mesić potpomognut kvazinovinarima poput Jurdane, Kuljiša i sličnih. Bio je rat, zločine su radili zločinci, a ratnici su ratovali! Ali, novinarima tiražu prodaju zločini i populističke dosjetke, a ne ljudi koji su stavljali sve na kocku za svoju Hrvatsku. Zato se danas ne piše o bivšim braniteljima koji žive u neimaštini, ali se svaki zločin potencira.

VL
LI
Livi
19:01 19.04.2012.

Moj Boze, kako ovi dobivaju male kazne! Hrvat za silovanje dobije 12 godina, a ova samo pet-sest godina. E pravdo, gdje si, ...

VL
OB
-obrisani-
21:47 20.04.2012.

mala kazna, to ti dođe više kao opomena pred iskljućenje. A da je hrvat u pitanju bilo bi 2500 godina ili metak.

VL
IV
ivicas
07:50 22.04.2012.

a sta je sa onim koji su joj izdali takvu naredbu , oni ce dobiti jos i orden od nekih nasih bivsih a i sadasnjih politicara

VL
Avatar Ivica6
Ivica6
15:28 22.04.2012.

Livi, radi se o nagodbi. Javna tužiteljica (kojoj prijete i iz visokih slojeva politike BiH) je pristala na nagodbu jer je cilj doći do nalogodavaca toga zločina - pretpostavlja se kako je odgovornost na Seferu Haliloviću, ali je to jošš nedokazano - koji bi onda bili primjereno kažnjeni. Ali, kako se radi o i danas aktivnim političarima iz muslimanskog naroda, veliki je pritisak za presudu na ovim nižim razinama i zaustavljanje daljnjih istraga. U biti, pritisak muslimanskih medija, vjerskih glavara i političara je na obustavljanje i ovoga suđenja, ali... međunarodna zajednica zahtjeva kažnjevenje i nekih muslimanskih sudionika kako bi Pravda (kao!) bila zadovoljena..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.