Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO PRIRODE

Znanstvenike zaprepastilo što su pronašli: Slučajno ulovili gigantski primjerak kornjače čudovišnog izgleda

Foto: Facebook
28.08.2020.
u 17:57

Iako je vrsta prvi puta zabilježena tek 2014. godine, istraživači su procijenili kako su ulovljeni primjerci divovskih kornjača stari između 40 i 80 godina.

Biolozi s Floride prošlog tjedna ulovili su slučajno tri primjerka divovske aligatorske kornjače Suwannee, među kojima je bio primjerak težak nevjerojatnih 45 kilograma. 

Fotografiju 'ulova' objavili su biolozi koji rade za saveznu državu Floridu, odnosno za njezinu agenciju koji se bavi ribolovom i zaštitom divljine, te naveli kako su ovi reptili poznati i kao Macrochelys suwanniensis vrsta prvi puta primijećeni u prirodi 2014. godine. 

Mužjak težak 45 kilograma i ženka teška 20 kilograma pronađeni su u zamci u potoku New River koji se nalazi sjeverno od Gainesvillea dok je treći primjerak pronađen u blizini prve zamke. 

 

Iako je vrsta prvi puta zabilježena tek 2014. godine, istraživači su procijenili kako su ulovljeni primjerci divovskih kornjača stari između 40 i 80 godina. 

Nakon što su ih biolozi fotografirali i zabilježili njihove podatke, pustili su ih u prirodu. 

- New River je potok s niskom biološkom produktivnošću, pa je pronalazak tako velike kornjače u tako malom potoku neobičan - rekla je agencija.

Agencija za ribolov i zaštitu divljine surađuje sa znanstvenicima iz Floride i Georgie s ciljem praćenja populacije koja je endemska vrsta za to područje SAD. Zbog uništenja staništa znanstvenici strahuju što će biti s vrstom, prenosi Daily Mail. 

Komentara 4

MB
mockin_bird
20:38 28.08.2020.

meni kornjača izgleda predivno ....jedino čudovište ovdje su ljudi

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
19:45 28.08.2020.

svaka sličnost s A.M.T. je potpuno slučajna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije