Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije blizu

Znanstvenici otkrili kad će doći kraj životu na Zemlji!

planet zemlja (1)
Reuters/Pixsell
19.09.2013.
u 23:03

Mudre glave predviđaju da će život na Zemlji bujati barem još 1.75 milijardi godina, a moguće i 3,5 milijarde godina

Ne nije niti blizu. Tako barem glasi odgovor znanstvenika na pitanje o kraju svijeta. Mudre glave predviđaju da će život na Zemlji bujati barem još 1.75 milijardi godina, a moguće i 3,5 milijarde godina, piše Daily Mail.

Znanstvenici vjeruju da će tada doći do pregrijavanja Sunca, a u takvim uvijetima ništa na Zemlji neće moći preživjeti. To znači da će se drastično promijeniti uvijeti koji vrijede od postanka Zemlje i koji omogućavaju život.

No Sunce nije jedina zvijezda koja vremenom postaje toplija. Proces je to koji se zbiva sa svim konstelacijama, a ljudska civilizacija u takvim okolnostima neće imati previše šansi za opstanak, zaključuju znanstvenici sa Sveučilišta East Anglia. Oni drže da život na Zemlji može opstati 6,3 do 7,8 milijardi godina od njena nastanka koji se zbio prije 4,55 milijardi godina.

Čistom matematičkom računicom to znači da nam je ostalo između 1,75 i 3,5 milijarde godina prije negoli temeperature na planetu postanu neizdržive. A upravo bi se ljudi od svih živih bića mogli prvi suočiti s izumiranjem vrste, smatra znanstvenik Andrew Rushby.

-  Nama prijete problemi i kod malih promjena temperature - zaključio je i istovremeno upozorio.

>>Ovako izgleda kraj života jedne zvijezde, a to čeka i naše Sunce

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije