Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidat za župana

Zmajlović o drugom krugu izbora: 'To je referendum protiv HDZ-a'

Zagreb: Mihael Zmajlović osvrnuo se na rezultate prvog kruga lokalnih izbora
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
18.05.2021.
u 12:46

Sada nije bitno tko je koje stranke i iz kojeg grada, jer imamo zajednički cilj – maknuti HDZ iz Zagrebačke županije, izjavio je

Tko s HDZ-om tikve sadi, o glavu mu se razbijaju - poručio je Mihael Zmajlović koji je će se kao drugoplasirani kandidat suprotstaviti Stjepanu Kožiću na izborima za župana Zagrebačke županije. Na konferenciji za medije pozvao je sve stanovnike Zagrebačke županije da izađu na izbore jer, kako kaže, to nisu samo izbori "već referendum protiv HDZ-a".

- HDZ nije državotvorna već državokvarna stranka, a njihova suradnja s Kožićem je pravi primjer političke prijevare na štetu birača, izjavio je Mihael Zmajlović s obzirom na to da je Kožić na prošlim izborima govorio da je HDZ kriminalna stranka. Zmajlović se osvrnuo i na Kožićevo priopćenje nakon prvog kruga za koje tvrdi da je ruganje građanima.

- Kožiću je u 20 godina kroz ruke prošlo 20 milijardi kuna, ali još uvijek ne funkcioniraju domovi zdravlja, javni prijevoz, škole i ceste. Ruga se građanima koji žele doktore u svojim domovima zdravlja, jednosmjensku nastavu, brzi internet i javni prijevoz te im poručuje da to nije realno. Ako se ne boji, pozivam ga na sučeljavanje da mu pokažem kako izgleda moderna županija, poručio je Zmajlović i istaknuo kako su neki gradovi u Zagrebačkoj županiji već sami uveli besplatni prijevoz.

Naveo je i primjere Kožićevih obećanja iz ranijih kampanja koji se nisu ostvarili, poput širokopojasnog interneta do 2018. godine. Također, navodi da u domovima zdravlja nedostaje liječnika, a da Kožić zapošljava doktore na način da im uz plaću nudi subvencije na stambene kredite i besplatni automobil. To je, kako tvrdi Zmajlović, neodgovorno trošenje proračunskih sredstava.

- I u Zagrebu smo se dugo godina mučili i priželjkivali promjene te sada vidimo da je to moguće. Zbog toga i ovi naši izbori trebaju biti referendum. Sada nije bitno tko je koje stranke i iz kojeg grada, jer imamo zajednički cilj – maknuti HDZ iz Zagrebačke županije, izjavio je i naglasio kako je HDZ već u prvom krugu izgubio u Jastrebarskom, Vrbovcu i Svetoj Nedelji. Pobjedu imaju jedino u Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu, dok u Zaprešiću postoji realna šansa da njihov predsjednik županijske organizacije nakon dugo godina vlasti izgubi vlast.

Komentara 3

DS
ds
13:43 18.05.2021.

Vidi,vidi.,VL u SDP kampanji protiv HDZ-a

Avatar horuk
horuk
16:45 18.05.2021.

Koja je to matematika da on zakljucuje da je to referendum protiv HDZa kad HDZ dobiva vise glasova od prije 4 godine? Sa takvom logikom ovaj "strucnjak" pripada vjerojatno nekoj maloj strancici mozda Glas ili SDP. Svakako nebitnoj.

AD
adminka
23:52 18.05.2021.

sdp je propala strančica, a adeze će tako kao oni sada izgledati kroz 2 godine.. sdp će propasti zbog nerada i lijenosti, a adeze zbog lopovluka i korupcija, zbog toga što ne poštuje demokraciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije