Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZMAJLOVIĆ

'Nemam ništa s Pripuzom i nisam pogodovao njegovoj tvrtki Cezar!'

Mihael Zmajlović
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
22.10.2014.
u 08:51

To nije naša nadležnost niti znamo s kim je Grad Zagreb sklapao poslove, komentirao je ministar zaštite okoliša i prirode dogovor između uhićenih Pripuza i Bandića.

Ministar Mihael Zmajlović kazao je u jutrošnjoj emisiji ''A sada vlada'' na radiju HR1 da ni na koji način nije pogodovao njegovoj tvrtki Cezar ni sklapanju poslova s Gradom Zagrebom, odnosno gradonačelnikom Milanom Bandićem.

– Ne mogu komentirati detalje predmeta istrage. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i inspekcija provode akciju Velika čistka već godinu dana. Ono što je važno jest da smo postupanjem inspekcije u Zagrebu došli do toga da se donio plan za gospodarenje otpadom – kazao je Zmajlović komentirajući aferu Agram u kojoj je uhićeno 18 osoba zbog niza malverzacija, uključujući i onu vezanu za ugovor o gospodarenju otpadom koji je Grad Zagreb s tvrtkom Cezar sklopio bez javnog natječaja.

Holy insinuira

– To nije naša nadležnost i ne znamo s kim je Grad Zagreb sklapao poslove – osvrnuo se ministar na dogovor između uhićenih Pripuza i Bandića. Dodao je da u Hrvatskoj trenutačno 100 tvrtki radi na zbrinjavanju otpada i kako ne vidi razlog zašto to nije radila Čistoća.

Osvrnuo se i na novinarski upit da njegova prethodnica Mirela Holy smatra kako je pogodovao Cezaru.

Jakuševac u tom trenutku nije imao dozvolu. Mi smo akcijom Velika čistka vrlo transparentno objavili koji su kriteriji prema kojima će raditi sva odlagališta u RH. Riješili smo i odlaganje medicinskog otpada – rekao je Zmajlović. Istaknuo je da Holy ''nije dobro informirana'' te kako su optužbe protiv njega apsurdne.

– To vam je isto kao situacija kada imamo ulicu s pet kafića. I u jednom inspekcija nađe prekršaj i zatvori ga, dok ostala četiri rade i zarađuju – objasnio je. Ponovio je i da je to što Jakuševac nema dozvolu nadležnost Grada Zagreba te da je sanacija Jakuševca u postupku.

Ipak, nije porekao da mu je ''sumnjivo'' što je Bandić do zadnjeg trenutka čekao njegovu zabranu glomaznog otpada i onda s Pripuzom preko noći riješio problem koji je Zagreb imao punih 20 godina.

Tvrdi da je pet odlagališta zatvoreno kako bi se postigao neki rezultat.

– Evo Trogir, postupak sanacije započeo je nakon 10 godina. Zaprešić je krenuo u sanaciju, Pazin je zatvorio jedno odlagalište i sanirao ga te otvorio novu plohu – kazao je Zmajlović.

Preseljenje u Zagreb Tower

Ministar je komentirao preseljenje resornog Ministarstva u Zagreb Tower. Ponovio je da neće dati ostavku jer nema zašto i kako je taj potez učinjen isključivo zbog ušteda.

– Svatko ima pravo prijavljivati što god želi. Jedini razlog zbog kojeg smo kretali u racionalno poslovanje i u preseljenje jest ušteda – kazao je Zmajlović.

– Bez preseljenja Ministarstvo i resorne agencije posluju na 11 lokacija i svi troškovi, uključujući zakup, pričuvu, režije.... za sve se godišnje iz proračuna izdvaja 9,7 milijuna kuna s PDV-om, ali tu nema Fonda za zaštitu okoliša. Nakon preseljenja ti će troškovi u godini dana iznositi 6,3 milijuna kuna – objasnio je i dodao da će, ako se uračunaju i troškovi Fonda za zaštitu okoliša, umjesto 15,5 milijuna kuna nakon preseljenja troškovi biti oko 14 milijuna kuna.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>>USKOK objavio za što se sve terete uhićeni, Bandiću i nakon kampanje uplaćivali milijune na račun

>>Evo koji su projekti Bandićev veliki plus, a što mu zamjeraju


 

Komentara 37

NI
nicolatesla
09:32 22.10.2014.

Nama nitko ne moze rijesiti ovu prestrasnu mrezu mafije i organiziranog kriminala u drzavi, samo netko od stranaca, internacionalni odvjetnici i privatna policija, da tuzimo drzavu za zlocin protiv covjecnosti. Jer ovo sto oni rade to nije slucajno nego namjerno, proracunato s predumisljajem, pljackaju vlastiti narod u organiziranom kriminalu. Svi su upetljani u istu mrezu, mafija, podzemlje, politikanti, pravosudje, svi su nam kriminalci na slobodi, sacica bandita posjeduje citavu drzavu. Sve su zivo opljackali narodu, banke, osiguranja, infrastrukture, naftne kompanije, na tisuce poduzeca, i ako ih netko ne zaustavi, nastaviti ce muciti narod kao roblje.

CE
cenzura
09:02 22.10.2014.

Zmajlović laže ćim zine! Prošlih desetak dana gostovao je na svim televizijama, novinama i niti jednom nije ponovio istu priču o navodnoj uštedi. Ovdje je i malom djetetu jasno da lik mulja i mjesto mu je u Remetincu jer su neki tamo za iste stvari.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:47 22.10.2014.

Kako god bilo, g. Zmajlović je očito radio Milanoviću iza leđa, za svoje i tuđe interese a protiv interesa SDP-a i vlade RH. Nakon skandala oko trostrukih troškova u privatnom neboderu koje je nabio na nos Milanoviću, ova duboko smišljena i dogovorena operacija je takva da ne može opravdati svoje ponašanje. No, ako ništa, postao je bogat ministar, ako i ode, ima sredstava za cijeli život. A i kod Pripuza uvijek može postati savjetnikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije