Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karamarko o presudi

'Zločinački pothvat? Apsurdno, kao i optužba za Tuđmana!'

Tomislav Karamarko
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29.05.2013.
u 12:48

Neugodno sam iznenađen i kvalifikacijom i visinom kazne. Bosna i Hercegovina, kao i Hrvatska, bila je izložena srpskoj agresiji. Kvalifikacija o udruženom zločinačkom pothvatu apsurdna je, kazao je Karamarko.

Za boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, u kojoj je s drugim stranačkim dužnosnicima nazočan na motivacijskim skupovima uoči drugog kruga lokalnih izbora, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Sisku je komentirao i osuđujuće presude šestorici Hrvata iz BiH na Haaškom sudu. 

Apsurdno je optuživati i Tuđmana

– Neugodno sam iznenađen i kvalifikacijom i visinom kazne. Bosna i Hercegovina je kao i Hrvatska bila izložena srpskoj agresiji. Kvalifikacija o udruženom zločinačkom pothvatu apsurdna je. Sjetimo se, takva je kvalifikacija pokušala biti nametnuta i na suđenju našim generalima. Apsurdno je optuživati i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, koji se odupro agresiji te dao potporu BiH jer, da nije bilo takve reakcije, Milošević bi sigurno okupirao cijelu BiH. Hrvatska je dakle bila spasitelj Bosne i Hercegovine - a ne agresor, očekujem da Vlada napravi sve što je potrebno da se to u drugostupanjskom postupku i dokaže. Očekujem da će nakon žalbenog postupka i kvalifikacija te pravomoćne presude biti drukčije – rekao je Karamarko.

Pad BDP-a nije iznenađenje

Predsjednik HDZ-a komentirao je daljnji pad BDP-a za 1,5 posto rekavši da to više nije iznenađenje. – To je sukladno Milanovićevoj izjavi da "idemo dalje". On je sada otkrio kružni tok, pa se vrtimo u krug, umjesto da se potiču kvalitetne investicije – dodao je Karamarko. Čelnici HDZ-a boravili su u Petrinji i Sisku, a poslijepodne će posjetiti Novsku i Kutinu.

"Presuda neće umanjiti u našim očima značenje i doprinos generala"

HDZ BiH je nakon presude na svojim internetskim stranicama objavio priopćenje u kojem stoji da takvu presudu nisu očekivali, "s obzirom na teške kvalifikacije i optužbe Tužiteljstva Haaškog tribunala koje su se provlačile u javnosti točno 3295 dana".

"HDZ BiH vjeruje kako će drugostupanjskom presudom biti odbačena teza o 'udruženom zločinačkom pothvatu' i kako će prvostupanjske presude šestorici Hrvata iz BiH biti odbačene ili značajno umanjene", piše u priopćenju te iskazuju potporu šestorici Hrvata i njihovim obiteljima "u ovim teškim trenucima". Vjeruju da će na kraju istina izaći na vidjelo.

"Presuda, ma kakva ona bila, neće, niti može umanjiti u našim očima značenje i doprinos generala Slobodana Praljka Jadranka Prlića, Brune Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića u stvaranju hrvatske slobode, obrane hrvatskoga naroda u BiH, kao i stvaranju preduvjeta za mirovne pregovore u BiH, koji su, između ostaloga, omogućili i opstanak bošnjačkom narodu u BiH", zaključuju u priopćenju iz HDZ-a BiH.

>>PRESUDE U HAAGU: 111 godina zatvora hrvatskoj šestorci!

>>Pupovac: Presuda je očekivana, za nju je kriva politika iz 90-ih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije