Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Zločinac bez kazne! Haaška sramota: Vojislav Šešelj je slobodan

naslovnica 1.4.
Foto: VL
01.04.2016.
u 00:06

Šešeljev projekt “velike Srbije” ima politički, a ne kriminalni cilj – ocjena je koja bi mogla imati teške posljedice za odnose nekad zaraćenih zemalja

Kako sudsko vijeće Haaškoga suda na čelu sa sucem Jean-Claudeom Antonettijem vidi ratna zbivanja na Balkanu, najbolje ilustrira jedna sudska ocjena.

Tako Šešelj u Narodnoj skupštini u Beogradu početkom travnja 1992. kaže “po istom pravu po kom je Tuđman protjerivao Srbe, mi genocidne radnje nećemo primjenjivati, jer to nama Srbima nije u krvi. Nećemo vas ubijati, razumije se, ali ćemo vas lijepo spakirati u kamione i vlakove, pa se snalazite u Zagrebu”. To za sud nije nikakav dokaz protjerivanja Hrvata, nego – iskazivanje alternativnog političkog programa koji nikad nije proveden. To što se iz Vojvodine nakon Šešeljevih huškačkih govora, zastrašivanja, otkaza, maltretiranja i ubojstava iselilo, prema procjenama, između 20 i 40 tisuća Hrvata, za sudsko vijeće ništa ne znači.

Cijeli niz skandaloznih ocjena suda koje je Vojislava Šešelja oslobodilo svake krivnje po svih devet točaka optužnice ima za krunu ocjenu koja bi mogla imati najteže posljedice za ionako šepav proces pomirenja između nekad zaraćenih zemalja. To je ocjena da je “projekt ‘velike Srbije’ kakav zagovara Vojislav Šešelj a priori politički, a ne kriminalni cilj”.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjem listu donosimo reakcije, intervjue, priče i analize presude Vojislavu Šešelju te izdvajamo i ove teme:

>>Mišetić: Ova je presuda perverzija suca Antonettija

>>Ivanković: Pouka Hrvatima – ideja velike Srbije i dalje živi

>>Galbraith: Šešelj je zao i krvoločni nečovjek

>>Raspudić: Ne palim niti gasim požare i ne koristim govor mržnje

>>Abrakadabra – Todorić pokrenuo najveću online trgovinu u regiji

>>Moja Hrvatska – Večernji list pokrenuo portal za naše iseljeništvo

Foto: VLm

Komentara 113

CR
crocro
20:44 31.03.2016.

Hitno se moramo naružati a haubice naglancati, sada se pokazuje da je naoružavanje itekakav prioritet. A oni su nam spočitavali da se naoružavamo i što će nama moderne haubice. Eskadrila borbenih zrakoplova, ali ne MIG-ova, žurno nam treba. Vojna obuka mladića nam treba. Nikada se ne zna trenutak kada će Ššelje povesti srbiju u novi osvajački pohod na Hrvatsku. Danas je rekao da ideja o velikoj srbiji nikada neće nestati i da će prije nestati on nego ideja o velikoj srbiji. Nadam se da je ovo dovoljna opomena da se Hrvatska mora moderno i žurno naoružati.

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
22:47 31.03.2016.

Ako HR ne priznaje Haški sud zašto onda tamo šalje svoje građane?

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
22:06 31.03.2016.

Kako vas Novinare nije sramota nazivati covjeka Zlocincem a Sud ga oslobodio,,,po kojim pravom koristite taj naziv,, nemate pojma sta se desavalo samo ste culi rekla kazala,,,Kad je Gotovina oslobodjen onda ste slavili a on je naneo vise ljudskih zrtava nego Gospodon seselj,,, Sram vas bilo da nekoga osudjuete samo tako jer tako mislite a malo skolovaniji i pametniju ljudi od vas ga oslobodili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije