Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković:

'Zločin počinjen prije 21 godinu trajna je obveza svima da rade na sprječavanju nasilja'

Andrej Plenković u Splitu se sastao s lokalnim čelnicima
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
22.09.2020.
u 10:27

Hrvatska 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na tri ubijene žene i jednu teško ranjenu u maloj sudnici zagrebačkog Općinskog suda tijekom brakorazvodne parnice 1999. godine

Premijer Andrej Plenković u utorak je naglasio trajnu obvezu svih institucija da predano rade na sprječavanju nasilja te da se izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem želi jasno poručiti da je nasilje neprihvatljivo.

Hrvatska 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na tri ubijene žene i jednu teško ranjenu u maloj sudnici zagrebačkog Općinskog suda tijekom brakorazvodne parnice 1999. godine.

"Protekla je 21 godina od stravičnog ubojstva triju žena na Općinskom sudu u Zagrebu. Taj zločin trajna je obveza svim institucijama da predano rade na sprječavanju nasilja nad ženama i u obitelji te da ohrabruju žrtve u prijavljivanju nasilja", navodu Plenković u poruci na Twitteru.

Ističe da izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem žele jasno poručiti da je nasilje neprihvatljivo.

"U partnerstvu s udrugama za žrtve nasilja, osvješćujemo problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, jačajući instrumente za prevenciju nasilja i za zaštitu žrtava", dodaje premijer u objavi.

Komentara 6

JO
JOHNNY
11:28 22.09.2020.

Tako je! I sim oblicima nasilja. Psihicko nasilje je isto nasilje, ono isto ostavlja tragove u zivotu

MA
manipulacija
11:29 22.09.2020.

Tuzno je sto i danas ima nasilja nad zenama i sto su vrlo cesto diskriminirane. Pohvalno je sto je premijer osudio takvo ponasanje kao sto bi osudio svaki normalni covijek osim Skore ili Bernardica za kojeg su zene na koordinatorskom mjestu eksperimenti

Avatar Ćelavac
Ćelavac
11:28 22.09.2020.

Toga ce nazalost uvijek biti i to se treba strozije kaznjavati. Vazno je da se pokrenula prica o tome i to je vec korak prema poboljasnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije