Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE TVRTKO TOMIČIĆ

Zločesti pjesnikov sin

25.07.2008.
u 18:48

Moglo se i očekivati da će kad-tad tako skončati. Najčešći je to komentar koji se jučer mogao čuti iz redova onih koji su poznavali Tomičića. Jer, za razliku od svih onih koji su s njim dijelili klupu tijekom suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji, on je jedini nakon izlaska iz zatvora u studenome 2002. godinama bio “zvijezda” novinskih crnih kronika.

Žestoki dečko sa zagrebačkog asfalta, tijekom suđenja u Remetincu, gdje je bio osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Željka Šobota, za sebe je rekao “da nikad ne bi ubio zbog novca i droge”. No taj sin nedavno umrlog pjesnika Zlatka Tomičića, po izlasku iz zatvora incidente je nizao kao na pokretnoj traci.

U kolovozu 2003., dok je Vrhovni sud raspravljao o nepravomoćnoj presudi iz Remetinca, Tomičić je u Primoštenu napao braću Fruštin u njihovu lokalu te ih pretukao. Braća su tvrdila da im je prijetio i oružjem, dok je on tvrdio da nikakvih prijetnji nije bilo.

Samo desetak dana poslije, prijavljen je zbog sumnje da je s Ivanom Koljom Gembačevim, unukom Josipa Manolića, te još dvojicom iznuđivao od Stanislava H. Porekao je iznudu, a tada ga je istražni sudac pustio braniti se sa slobode.

U prosincu te godine prijavljen je zbog nanošenja teške ozljede jer je metalnim stupićima pretukao redara jednog noćnog kluba. Zbog iznude je ponovo osumnjičen u rujnu 2004., a tada se sumnjičio da je zajedno s Veljkom Kozarom iznuđivao od Milana B.

U 2005. u Zagrebu je ispitivan jer ga je belgijska policija sumnjičila za teške krađe, a te je godine više puta zatečen s kokainom i oružjem.

Jedan od većih incidenata napravio je koncem ožujka 2006., kada je u jarunskom kafiću Blue night izbila pucnjava u kojoj je ranjen Goran Zorić. Tomičić je nakon te pucnjave bio mjesec i pol dana u bijegu, da bi se na koncu sam predao policiji. U pritvoru je nakon toga proveo pola godine, no prijava je za to djelo protiv njega na koncu odbačena.

Ali, nepopravljivi Tomičić na tome nije stao pa je već u listopadu 2007. ponovo prijavljen jer je pijan i drogiran pretukao vlasnika kafića Papillon u Zadru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije