Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO OBRANE

Zlatko Dalić s Hrvatskom vojskom: 'Ključ uspjeha je vjera, domoljublje i zajedništvo'

Foto: MORH
1/4
18.01.2019.
u 15:23

Održano predavanje o putu i uspjehu Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu održanom u Rusiji 2018. godine

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u petak, 18. siječnja 2019. izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ključnom osoblju Ministarstva obrane i Hrvatske vojske na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera OSRH generalom zbora Mirkom Šundovom, održao je predavanje o putu i uspjehu Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu održanom u Rusiji 2018. godine.

- Vratili ste prijeko potrebnu vjeru u sebe i osjećaj vrijednosti hrvatskom čovjeku. Svojim pristupom i izjavama još više ste jačali povjerenje navijača i cijelog hrvatskog naroda u našu reprezentaciju, i time zajedno s našim dečkima ujedinili cijelu Hrvatsku. Upravo je to, mogu slobodno reći, najvažnija dimenzija vašeg uspjeha, povezali ste se s narodom i ujedinili ste narod- kazao je ministar Krstičević. General Šundov podsjetio je kako je Hrvatska vojska uoči odlaska Hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiju u grad heroju Vukovaru, darovala izborniku Daliću i nogometašima hrvatsku zastavu kao motiv za srčaniju i hrabriju borbu za boje Lijepe Naše.

- Vašim uspjehom kojem je prethodilo puno rada, truda, znoja i odricanja pokazali ste kako se radi za boljitak države i kako to, zapravo, nije jednostavno, ali osjećaj je neopisiv- poruka je načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske. Izbornik Dalić na početku se zahvalio Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane na potpori koju su mu pružili u trenucima kada je tek preuzeo vođenje Hrvatske nogometne reprezentacije.

- Podrškom koju je Hrvatska vojska dala video porukom "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska" uoči utakmice s Danskom koju sam držao ključnom i teškom, otvorio nam se put u finale. Gledajući tu poruku ostao sam bez teksta, gledao sam video iznova i iznova i onda ga na koncu pustio i igračima. Rekao sam im kako im više ja ne trebam, kako je dalje sve na njima, a oni su u tišini i bez riječi odgledali taj video. Od tada više ništa nije bilo isto- ispričao je Dalić. 

>>Pogledajte video: Zlatko Dalić uoči Španjolske 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Retardo
Retardo
15:25 18.01.2019.

Ključ uspjeha je vjera, domoljublje i zajedništvo, te keva lekarka koja može srediti lažnu dijagnozu anemije. Naravno, tu je i varanje na javnoj nabavi.

DU
Deleted user
16:21 18.01.2019.

je li domoljublje cuvanje polja maka u afganistanu za strateskog partnera amere...a oni ce nam ukinuti vize za mozda 50ak godina...vjera u amere je ispraznost..

DU
Deleted user
16:21 18.01.2019.

Jel ga ministar provozo u F-16?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije