Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Životni intervju Ćire Blaževića: Trener svih trenera govori o životu, sportskim uspjesima i neuspjesima...

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
23.08.2020.
u 08:33

Kad rezimiram život, imam potrebu zatvoriti se u četiri zida i plakati do vječnosti

Od početka srpnja u prodaji je specijalna Večernjakova edicija posvećena biografiji trenera svih trenera, tvorcu šampionskog Dinama iz 1982. te vatrene bronce 1998. – Ćiri Blaževiću

O tome kako je dobio taj zvučni nadimak, kako je dospio u Švicarsku i živio kao gastarbajter sa suprugom Zdenkom, te kako je trener kojeg su nazivali skijašem donio euforiju u Zagreb i 1982. antologijskim Dinamovim proljećem, ogrnut bijelim šalom, prekinuo dominaciju beogradskih klubova, pisali su tom prilikom neki od najboljih poznavatelja njegova kompleksnog lika i djela. Štivo svakako vrijedno čitanja!

To neponovljivo životno putovanje trenera koji je potpisao veličanstvene uspjehe hrvatskog nogometa, a koje je u tom magazinu prikazano od djetinjstva u Travniku preko planetarne slave i svjetske bronce pa sve do statusa zvijezde u mnogomilijunskim zemljama, otvorilo je – kao što to uvijek biva s tako velikim ljudima koji vode ispunjen i uspjesima bogat profesionalni, ali i privatni život – samo još mnoštvo dodatnih pitanja.

Kako bih došao barem do dijela tih odgovora, ali i kako bih zabilježio neka njegova razmišljanja o aktualnim temama poput globalne pandemije koronavirusa te političkih i sportskih zbivanja, potražio sam ga protekli tjedan u njegovoj raskošnoj rezidenciji u Kraljevici koja već više od četrdeset godina služi kao ljetno okupljalište brojne obitelji Blažević. 

Cijeli tekst pročitajte u današenjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Stipe Miočić: Tražit ću hrvatsku  hrvatsku putovnicu i želim naučiti hrvatski

- Istražili smo: Ostaje li Hrvatska bez mesara, tokara, bravara, limara...

- Ekskluzivno: Kako je Wiesenthal optužio slikara Artukovića za ustaštvo

- Ucjene, zavjere i  misteriozna smrt u  skandalu s Volkswagenom i bosanskim  dobavljačem dijelova

Ključne riječi

Komentara 8

PA
Pajo
06:43 23.08.2020.

Prolupali starac

FA
fajlpz
09:01 23.08.2020.

Opet se uvlači.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
08:52 23.08.2020.

Biti drugi na svijetu, a sad je spao na to da reklamira kladionicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije