Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
životinje iznutra
Povratak na članak

Životinjski nastavak kontroverzne izložbe Gunthera von Hagensa

Najveći problem bilo je plastinirati slona. Za njegove mišiće bili su nam potrebni kranovi kako bismo ih pomicali po stolu za obradu

Komentari 3

Avatar commentator
commentator
10:22 05.04.2012.

Da, da, važno je da je ambijent potpuno crn, izlošci pomalo osvijetljeni i evo ti velikog događaja za priproste posjetioce, i one koji \"žele više.\" Da ste u tom mračnom ambijentu postavili plastične kopačae po kontejnerima, zajedno sa kontejnerima za smeće i njihovim kolicima, zatim to osvjetlili kao što rade na tim \"mesarnicama,\" dobili bi bolji efekt; pop art spojenu sa socijalnim momentom. Nisam bio kad je donio plastične leševe tamo u galeriji pored sabora, i kao da toga nije nikad ni bilo, neću sada otić u mesarnicu, i žive ptice će vani i dalje letjeti i cvrkutati, i moči ću uživati u njihovom letu.

VL
NO
nobadi
19:24 05.04.2012.

oni koji nisu vidjeli von hagensovu izložbu trebali bi svoje predrasude zadržati za sebe. ja sam posjetio dvije izložbe: \"zyklus des lebens\" i \"herzenssache\" i bio oba puta oduševljen. slike koje se mogu naći na netu ne dočaravaju ni desetinu fascinantnosti izložaka uživo. izložbe balansiraju između znanosti i umjetnosti i prilagođene su doista za svakoga. izlošci nisu ni po kojem pitanju odbojni, naprotiv. btw, commentator, ono što je bilo pored sabora nema nikakve veze sa gunterom von hagenom, čisto da znaš...

VL
DE
deus ex machina
07:57 06.04.2012.

NASTRANOST; A NE ......UMJETNOST! Ovo je jednostavno........nastranost, a ne nekakva \"umjetnost\". Ovakve dekadentne pojave i podržavatelji tih pojava samo svjedoče o posvemašnjem (ras)padu vrijednosnog i estetskog sustava.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.