Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Životinje spasiti od cirkusa

25.11.2008.
u 11:26

RIM – Država ne bi smjela financirati cirkuse u kojima nastupaju životinje. Gabriella Giammanco, zastupnica Berlusconijeve stranke Narod slobode, pokrenula je prikupljanje potpisa parlamentarne većine i oporbe za nacrt zakona kojim bi se zaustavilo korištenje životinja, bilo opasnih bilo domaćih, u talijanskim cirkusima, odnosno onima koji nastupaju u Italiji.

Inicijativu je poduprla udruga za zaštitu životinja (Lega Antivivisezione) kao i nacionalna ustanova za zaštitu životinja. Cirkus može biti zabavan i zanimljiv i bez životinja. Zakon kojim bi se zaustavilo korištenje životinja u cirkusima mogao bi uskoro biti usvojen budući da nailazi na potporu parlamentarne većine i oporbe.

Gradonačelnici nekih talijanskih gradova već su donijeli lokalne norme kojima se zabranjuje izdavanje dopuštenja za postavljanja cirkuskih šatora ako u predstavama sudjeluju životinje. A uoči božićnih blagdana po tradiciji se djecu vodi gledati cirkuske predstave, ali je u mnogim gradovima zabranjen dolazak cirkusa sa životinjama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije