Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudbina napuštenog psa

Život na ulici ostavio je traga, Anna je ostala bez četiri šteneta

Anna i štenad
Foto: Matija Tišlar
1/3
07.02.2017.
u 19:17

Uz pomoć veterinara volonteri su napravili sve što se moglo da spase živote psića, no Astor, Athos, Alfi i Arwen nisu preživjeli

Odlazili su jedan za drugim, Astor, Athos, Alfi, a zatim i Arwen. Otišli su s ovog svijeta, a nisu stigli ni progledati.

A da su otvorili oči, vidjeli bi svoju mamu, kujicu Annu, koja se trudila najviše što je mogla. Vidjeli bi volontere koji su napravili baš sve da im pomognu da prežive. Nije ništa mogao ni veterinar, maleni su bili preslabi da pobijede, nije im bilo suđeno.

Lutala mjesecima

Iako su na svijet došli u toplom, njihova mama Anna mjesecima je živjela na ulicama Knina. Ostavljena da se snalazi i preživi, pomagali su joj ljudi koji su je povremeno hranili. Na ulici je Anna ostala skotna, a kad su je volonteri uspjeli uloviti, mogli su samo brojati dane do dolaska štenadi na svijet. Bilo ih je sedam, a sad ih je troje - Anuk, Anastasia i Ares. Kujica Anna dobro se brine o njima, a prate ih i budne oči volontera. Mirna Mrčela i Matija Tišlar organizirali su se pa je uvijek netko od njih uz malu obitelj.

- Za Annu nam je dojavljeno da mjesecima luta oko jedne vojarne u Kninu. Pojavljivala se i nestajala pa su potraga i lov trajali oko mjesec dana. Kad je napokon bila u autu volonterke Lucije Jelače, bilo je očito da je skotna "do zuba", što bi se reklo. Veterinar je potvrdio naše sumnje i ostalo je samo čekati da okoti - priča nam Mirna Mrčela i dodaje kako je za Annu pronađen smještaj u Zagrebu. No, kad je prvo štene uginulo, mala obitelj preseljena je k njima, da ni trena ne ostanu sami.

Tuga i osjećaj nemoći

- Mnogo truda i emocija uloženo je u spašavanje Anne. Knin ima velik problem s napuštenim psima. Tuga i osjećaj nemoći golemi su. Boli ovo što se dogodilo s Astorom, Athosom, Alfijem i Arwenom. Uz svesrdnu pomoć veterinara, napravljeno je sve u našoj moći. Čak su i u inkubatoru boravili. No, težak život njihove mame prije okota i borba za malo hrane očito su ostavili traga - kaže Mirna.

Kujica i štenad na skrbi su udruge Sehaliah. O troškovima trenutno ne razmišljaju, bore se za živote, ali zasigurno neće biti mali. Trebaju im i dekice, podlošci, mlijeko za štenad, kvalitetnija hrana za kujicu. Ako im želite pomoći, novčane donacije možete uplatiti na račun udruge, IBAN HR 2723400091110524225. Možete ih i nazvati na 099/26-88-527, doznat ćete što im sve treba. Kad se Anna oporavi, i kad maleni porastu, svi će tražiti novi dom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije