Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đorđe Buban, jedan od osumnjičenih, ima velikih zdravstvenih problema

Život mu spašen operacijom

07.07.2007.
u 19:26

Đorđa Bubana iz Matulja, kojeg se sumnjiči da je na samom vrhu krijumčarskog lanca, Riječani će se sjetiti ne iz "crne kronike" nego  kao pacijenta kojem su u KBC-u Rijeka liječnici spasili život metodom intervencijske kardiologije - ugradnjom dviju proteza na grudnoj aorti na mjestu gdje je imao aneurizmu silaznog dijela grudne aorte - što su tada, u prosincu 2005. godine, zabilježili i mediji.

Aneurizma silaznog dijela aorte rijedak je i težak poremećaj koji poput tempirane bombe može svaki tren puknuti i smrt je neizbježna, a Bubana je riječki liječnički tim spasio nakon što je on pokušao pomoć pronaći u Švicarskoj, Austriji, Rusiji, gdje su za taj zahvat tražili od 35.000 do 100.000 eura, no bez jamstva da će sve biti u redu.

Godinu dana prije toga Buban je imao tešku nesreću, nakon koje je bio podvrgnut nizu operacija. Dan nakon ugradnje dviju aortalnih proteza Buban je ponovno podvrgnut medicnskoj intervenciji. Tada novim uređajem, bez operativnog zahvata, smrvljeni su mu ukliješteni bubrežni kamenci.

Kako se doznaje, Buban jučer nije iznosio obranu, među ostalim, i zbog zdravstvenih tegoba vezanih uz srce, navodno već dva dana nije popio svoju terapiju kao srčani bolesnik, a njegov branitelj predao je isražnom sucu opsežnu medicinsku dokumentaciju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije