Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUSTA SELA NA ŽUMBERKU
Povratak na članak

'Živim sa ženom u selu. Posvadimo se, pa se mirimo. I tako dani prolaze...'

Idila privlači turiste. No, oni dođu i odu, a oni koji ostaju žive teško iako su 50 kilometara udaljeni od metropole. Kod biskupskog vikara Mile Vranešića (69), pijemo šljivovicu, jedemo jabuke i šalimo se. Na Žumberku drugo i ne preostaje.

Komentari 19

DU
Deleted user
03:05 23.11.2020.

To su posljedice strategije mnogih EU Vlada - da se izrazito jako oporezuju naftne prerađevine! Onda, za razliku od SAD/Kanada pristupa, imate izumiranje života po selima i gradićima koji su nekoliko desetina km udaljeni od većih urbanih centara. Prevedeno, mlađoj i srednjoj generaciji se ne isplati opstanak na takvim lokacijama jer je preskupo putovati na posao, u kupovinu i liječniku. Dok u SAD, 1 h vožnje udaljenosti se smatra prihvatljivom distancom i okolni gradovi i sela imaju prosperitet. Ne, naši smatraju da treba žestoko oporezovati benzin i Diesel - jer njihovi južni obronci leđa su glavna stvar za opstanak države i nastaje ovakvo stanje, razvidno na fotografijama.

VL
HA
Harki
22:36 22.11.2020.

ONAJ ulupa 100 mil. Eura u ZG žičaru, a ljudi 50 km od ZG nemaju vode, mbt signala, niti asvalta....Imaju Hrvatsku, ONI!

VL
KR
kravosac
15:06 22.11.2020.

Šuma summarum

VL
PR
Prat
17:46 22.11.2020.

Sela i općenito zemlja nam je u stanju kao pred kraj 16 stoljeća na vrhuncu turskog pustošenja

VL
Avatar mrkyyy
mrkyyy
18:49 22.11.2020.

Jednostavno. Izabrati najperspektivnije i s civilizacijom najpovezanije selo, urbanizirati ga, dovesti svu infrastrukturu, izgraditi kuće, preostale stanovnike napuštenih sela preseliti tamo, a njihove stare kuće i sela vratiti prirodi. Približiti ljude drugim ljudima i podići im standard života.

VL
Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
15:54 22.11.2020.

A sta na ovo veli èPlenki,i oni iz HEPa covjek kaze,nema vode,nema struje nema ceste,nema mobitela,a mi kupujemo ratne zrakoplove od nekoliko desetina milijardi eura........

VL
HE
Hejterkojimrzisve
13:26 22.11.2020.

Fali babi seksa, pa ide zupniku, a ti gundjaj i dalje ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.