Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIRANJE STRANAKA

Živi zid u svibnju skuplja potpise za referendum kojim bi se ukinulo financiranje stranaka iz proračuna

Živi zid
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.04.2019.
u 13:29

Tajnik Živog zida najavio je da dolazi vrijeme referenduma i vladavine naroda, a prolazi vrijeme političkih oligarhija

Živi zid u svibnju će organizirati prikupljanje potpisa za referendum kojim bi se u potpunosti ukinulo financiranje političkih stranaka iz državnog proračuna, najavio je predsjednik te stranke Ivan Vilibor Sinčić dodavši kako je će potpise prikupljati pod motom "Uzmite novac strankama".

Smatraju da bi se stranke trebale financirati isključivo iz članarina i donacija. Sinčić tvrdi kako je Hrvatska financijski, demografski, ekonomski i moralno u potpunosti devastirana.

- Nedopustivo je da teret te krize ne snose oni koji su je prouzročili - politički establishment i sve stranke i pojedinci koji su sudjelovali u vlasti nego je snose umirovljenici s malim mirovinama, bolesna djeca za koju nema lijekova, zdravstveni sustav koji se urušava i svi građani koji se svakodnevno iseljavaju. Političari moraju snositi odgovornost za loše političke odluke, i zato smo odlučili u svibnju organizirati referendum kojim bi se u potpunosti ukinulo financiranje političkih stranaka iz proračuna – objasnio je Sinčić.

Nedopustivo je, nastavlja, i da su političke stranke prve u redu naplate, dok za radnike Uljanike sedam, osam mjeseci nema plaće kao ni naplate za kooperante. Nedopustivim drži i da se građani mimo države moraju sami organizirati i skupljati novac za bolesnu djecu.

- Političari trebaju biti zadnji u raspodjeli proračunskog novca, ako uopće i zadnji, a ne kao sada među prvima - poručio je Sinčić dok je glavni tajnik stranke Tihomir Lukanić najavio da dolazi vrijeme referenduma i vladavine naroda, a prolazi vrijeme političkih oligarhija.

- Najkasnije u svibnju prikupit ćemo minimum 500 tisuća potpisa, baciti ih na stol ovoj vladajućoj kasti i reći "vaše vrijeme je gospodo prošlo". Mi nismo uhljebi, ne želimo da nas se ikada karakterizira uhljebima. Hrvatska ne smije biti zemlja uhljeba nego vrijednih ljudi i nitko ne smije biti iznad naroda – ustvrdio je Lukanić.

Upitani da komentiraju jesu li razgovarali s DORH-om zbog prijetnji stranačkog kolege Branimira Bunjca saborskoj straži, uzvratili su kako to nije tema ove konferencije za medije.

Prosvjed u Dvoru - izvidali SDSS-ovca Nikolu Arbutinu

Ključne riječi

Komentara 16

WE
weAreCro
14:39 10.04.2019.

Vrlo cu rado dati svoj potpis. Sad me samo zanima sta ce izmisliti bivsi komunisti hdz-sdp koji su navikli zivjeti na drzavnoj sisi da se taj referendum i ne odrzi.

PR
predator57
14:45 10.04.2019.

Ajd nešto pametno i od njih.

Avatar navijač
navijač
13:43 10.04.2019.

¸Prvo nek se donese zakon po kojem bi za osnivanje stranke trebalo potpisa isto kao i za referendum. A drugo treba napraviti referendum za ukidanje harača zvanog HRT pretplata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije