Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERE MINISTRICE ŽALAC

Živi zid: U imovinsku karticu treba ulaziti i imovina uže obitelji

Živi zid
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/6
23.03.2019.
u 16:00

Iz Živog zida su poručili da u politiku nitko ne smije ulaziti zbog vlastitih interesa već samo radi općeg dobra i interesa društva.

Iz Živog zida u subotu su izvijestili da će, potaknuti nedavnim skandalima povezanima s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, u saborsku proceduru u ponedjeljak uputiti svoj prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sprečavanju sukoba interesa po kojem bi svaki dužnosnik u imovinsku karticu, osim vlastite imovine, trebao unositi i imovinu uže obitelji.

"Živi zid apsolutno smatra da ministrica Žalac treba otići. Premijer Plenković svaki dan dokazuje svoju nesposobnost samim odabirom ministara i činjenicom da u Vladi nema čovjeka koji nije upleten u neku aferu i koji odgovorno radi svoj posao", rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare u sklopu sastanka Glavnog odbora stranke i 20 voditelja županijskih organizacija na seoskom imanju Vuglec breg u Zagorju.

Govoreći o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o sprečavanju sukoba interesa, Sinčić je rekao kako Živi zid inzistira da svaki dužnosnik u imovinsku karticu, osim vlastite imovine, unosi i imovinu uže obitelji.

"Nitko više nikad u politiku ne smije ulaziti zbog vlastitih interesa, već samo i isključivo radi općeg dobra i interesa društva u cjelini i više se nikad ne smije ponoviti slučaj Sanaderove kćeri sa stanom u New Yorku ili sina Ivana Đakića koji sa 21 godinom posjeduje vlastiti hotel”, poručili su iz Živog zida.

Tema sastanka na Vuglec bregu bili su izbori za Europski parlament, svaki voditelj imao je priliku predložiti svoje ideje i viđenje lokalnih problema i rješenja, stoji u priopćenju Živog zida u kojem ističu i da su za sastanak izabrali seosko imanje jer se već godinama bave problematikom nestanka sela, zatvaranja OPG-ova i propadanja seljaka.

Mostovci u Slavonskom Brodu protiv novog zakona 

Ključne riječi

Komentara 20

OK
oktopus
18:00 23.03.2019.

U imovinu trebaju ulaziti i prijatelji koji imaju jahte. Na kojima se vi vozate a Vicenco Blagajić dužan državi porez prevario banku nije plati na stotine kooperanata....a vama je on dobar i djeli vam savjete a kum mu je Kalmeta....Bravoo Živi Zid vi ste obična prevara koja grabi za parama ... GLUMCI

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
16:40 23.03.2019.

A Pernar neka u kartici napiše u koliko je stranaka upisan ?

MI
midea
06:47 24.03.2019.

velika aktivnost KRA DE ZE ove mladosti u komentarima , valjda Plenković treba upravo za vas još sredstava ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije