Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozvali i druge stranke

Živi zid otkupit će jagode po cijenama koje odrede proizvođači i podijeliti građanima

Živi zid otkupljuje jagode
Foto: PIXSELL
22.05.2018.
u 09:14

Ako netko i taj projekt smatra populizmom, vjerujemo da u ovom slučaju nitko ne bi imao ništa protiv populističkog poteza otkupa i podjele jagoda, ističu iz stranke.

Iz Živoga zida u utorak su izvijestili da će otkupiti određenu količinu jagoda po cijeni koju proizvođači sami odrede i kupljene jagode podijeliti građanima, domovima i školama, a pozivaju i sve ostale stranke da im se pridruže u toj akciji.

"Ako netko i taj projekt smatra populizmom, vjerujemo da u ovom slučaju nitko ne bi imao ništa protiv populističkog poteza otkupa i podjele jagoda", ističu u priopćenju.

U Saboru ima dvadesetak stranaka, mnoge od njih imaju milijune, a Živi zid je, kažu, vjerojatno ona s najmanjim prihodima.

"Ipak, spremni smo pomoći, nadamo se da su i svi ostali. Zamislimo da umjesto jedne stranke i nekoliko tona, jagode kupi 20 stranaka po nekoliko tona. Na kraju, stranke novac dobivaju od građana, pa je red da se dio novca građanima i vrati.

Živi zid otkupljuje jagode Živi zid otkupljuje jagode
1/14

Velika je razlika između 5 tona i 200 tona jagoda. Možemo usrećiti mnoge vrtiće, domove i umirovljenike, a ponajviše proizvođače koji su cijelu godinu ulagali vrijeme, trud i novac", poručili su iz Živog zida.

Male proizvođače, kao i domove koji trebaju domaćeg voća također su pozvali da im se jave.

Iz Živog zida upozorili su i na pogrešnu monetarnu politiku i nerealan tečaj zbog čega je, kako smatraju, uvozna roba konkurentnija od domaće proizvodnje, kao i na činjenicu da je Hrvatska od 1. srpnja 2013. izgubila više od 23.000 OPG-ova.

Takva praksa će se nastaviti, tvrde iz Živog zida, "dok su na vlasti džepari, a ne državnici".

Ključne riječi

Komentara 48

DU
Deleted user
09:26 22.05.2018.

pravilno bi bilo da se stranke financiraju clanarinama clanstva i pristalica ... ....a ne uzimanjem novaca iz proracuna kao sa bankomata ...ukratko lako je mlatiti glogine tudjim p..... ...a vlastitim se isto moze ali onda boli ....a vas boli zaa naciju narod stanovnistvo javnost...

HR
Hrvatska
09:41 22.05.2018.

Populisti i neradnici

ZA
Zapadnjak
12:41 22.05.2018.

politicke stranke nista ne proizvode i namju svoj novac nego ga vecinski dobivaju iz proracuna - drugim rijecima, novcem građana se saniraju gubici onima koji gube trzisnu utakmicu - tipicno crvenilo marksistickih sarlatana kojeg nazalost, u Hrvatskoj i bez zivog zida ima vec godinama, samo u malo drugacijem obliku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije