Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni zrakoplovi

Živi zid podnosi kaznenu prijavu protiv Krstičevića: 'Postoji osnovana sumnja da je nezakonito pogodovao'

F-16
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
15.01.2019.
u 17:14

U Živom zidu naglašavaju kako ministar Krstičević mora otići s funkcije, ali i premijer Andrej Plenković ako je znao za sva upozorenje koja su dolazila od strane SAD-a

Živi zid odlučio je podnijeti kaznenu prijavu protiv ministra obrane Damira Krstičevića zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, nezakonitog pogodovanja i trgovanja utjecajem.

– Postoji osnovana sumnja da je prilikom nabave borbenih zrakoplova zloupotrijebio položaj i ovlasti i nezakonito pogodovao izraelskom trgovačkom društvu Israel Aerospace Industries Ltd te trgovao utjecajem budući da je usprkos upozorenjima koje je dobivao od strane SAD-a odabrao upravo tu izraelsku tvrtku – kazao nam je glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić.

F-16
1/10

U Živom zidu naglašavaju kako ministar Krstičević mora otići s funkcije, ali i premijer Andrej Plenković ako je znao za sva upozorenje koja su dolazila od strane SAD-a.

Politički stav Živog zida je i da postoje prioritetnije stvari od nabavke aviona kao što su problemi u Hrvatskoj koje je potrebno riješiti kao i vračanje svih hrvatskih vojnika iz tuđih ratova na hrvatske granice koje su, kažu u Živom zidu, ugrožene ilegalnim migrantima.

Pogledajte video - što Željka Antunović kaže o F-16:

Komentara 26

KO
kold
17:40 15.01.2019.

Postoji i osnovana sumnja da su se žutim kovertama određivala mjesta na listama živog zida.

Avatar 2222
2222
17:53 15.01.2019.

Ovaj Zivi Zid za mene je MRTAV

SA
samoborka
18:12 15.01.2019.

Živi zid...Zidarima bi bilo bolje prihvatiti se posla iz naziva svoje stranke; zidanja! Barem bi bili korisni drustvu za razliku od sada dok samo laju i parazitiraju u Saboru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije