Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEJAN ŽIVI U NEIMAŠTINI

Živi u trošnoj kućici i spava s bakom u krevetu: 'Da vidim majku, zamolio bih je da mi vrati sestru'

Dječak Dejan
Foto: Provjereno
14.11.2019.
u 14:13

Milan, Dejanov trener karatea, nije mogao ostati na tome da mu pomogne kupnjom tenisica i kimona već je s kolegom Vladom odlučio pokrenuti akciju kako bi se pomoglo Dejanu.

Prvi susjedi su mu, kako kaže, životinje, a u kućici od dvadesetak kvadrata živi s bakom, djedom i tatom. Do škole ima dva kilometra asfaltnog puta i još tri kilometra blatnjava i skliska makadama. Dejan (11) živi u neimaštini zaseoku u Donjim Agićima u BiH, a krevet dijeli s bakom.

Ona zbog bolnih nogu spava sjedeći pa kaže da im nije tijesno. Djed i otac rade u rudniku i više su na poslu nego kod kuće. Majka ga je napustila jedno jutro i sa sobom povela mlađu sestru.

– Zadnji put sam je vidio prije tri godine. Kad je otišla, imala je četiri, četiri i pol godine. Zove se Dejana i vidio sam je u godini i pol dva puta. Onda je više nisam ni vidio – ispričao je Dejan za emisiju Provjereno Nove TV.

Ne zna što bi rekao majci koja je otišla prije četiri godine, no zamolio bi je da vrati sestru. Zna da žive negdje u okolici, no ne zna gdje točno.

Milan, Dejanov trener karatea, nije mogao ostati na tome da mu pomogne kupnjom tenisica i kimona već je s kolegom Vladom odlučio pokrenuti akciju kako bi se pomoglo Dejanu.

– Krajnji je cilj da on za Božić bude u svojoj kući. To je nekakav moto naše akcije – kaže Vladislav. Na zemljištu bliže školi žele Dejanu i obitelji kupiti montažnu kuću i to bi bio dom u kojem krevet više ne bi morao dijeliti s bakom, u kojem bi imao vlastitu sobu, javlja Provjereno.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar sv.ilija
sv.ilija
14:42 14.11.2019.

Tuga kakvih sve sudbina ima, upregnuti sve institucije da se djetetu pomogne.

LE
Levanto
16:33 14.11.2019.

Sirotinje svugdje isto ko i lupeza, koji nas kradu.

Avatar ucjena
ucjena
18:56 14.11.2019.

Bosanci vole pomagati to je poznato i ovi u dijaspori svaki po 100e i za ove ljude raj,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije