Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalija Orešković:

'Živi Ce Vitamin nije dorastao političkoj utakmici, što bi tek radili da dođu na vlast?'

Dalija Orešković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
29.01.2019.
u 08:20

Kad jedna parlamentarna stranka promovira sramotni politički (pr)oglas koji izgleda poput poziva na linč novinarke, onda je to nedvosmisleni pokazatelj nezrelosti, bezobrazluka, nepristojnosti i nedostatka elementarnog kućnog odgoja, poručila je Orešković

Dalija Orešković obrušila se jutros na Živi zid koji je, između ostalog, optužila za poziv na linč novinarke te ih nazvala "Živi Ce Vitamin", aludirajući na medicinske savjete njihova saborskog zastupnika Ivana Pernara.

I HND je, podsjetimo, osudio Živi zid zbog verbalnog napada na novinarku Jutarnjeg lista Željku Godeč, koja je pisala o financijskom poslovanju te stranke. Iz Živog zida poručili su da su izloženi medijskom napadu, lažima i uvredama te da nitko nije stao u njihovu obranu kad ih se vrijeđalo.

Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koja je tijekom vikenda osnovala stranku Start, Živom zidu posvetila je objavu na Facebooku pod naslovom Sad barem znamo što znači antisistemski (jer se Živi zid naziva antisistemskom strankom).

– Kao što su nam važne jake i neovisne institucije države, tako su nam važni jaki i neovisni mediji. Pravo, ali i dužnost svih novinara jest da propituju. Kad jedna parlamentarna stranka promovira sramotni politički (pr)oglas koji izgleda poput poziva na linč novinarke, onda je to nedvosmisleni pokazatelj nezrelosti, bezobrazluka, nepristojnosti i nedostatka elementarnog kućnog odgoja – poručila je Orešković.

– "Živi Ce Vitamin" pokazao je da nije dorastao političkoj utakmici čim se dirne u njihove financije i da je njihovo djelovanje u suprotnosti s ustavnim načelima slobode medija i govora. I kao da to nije bilo dovoljno, poslije je glavni "Ce Vitamin tajnik" izjavio: "Kad bih htio izvući cash, curo draga koja si pisala članak, izvukao bih ga da ti to sigurno ne bi mogla forenzički otkriti". Takav način javnog diskursa podrazumijeva arogantnost, seksizam, neznanje i primitivizam – živo dno! Što bi tek ti ljudi radili da dođu na vlast? – zaključila je.

Pogledajte video: Dalija Orešković u studiju Večernjeg lista odgovorila ide li na predsjedničke izbore

Ključne riječi

Komentara 161

Avatar MK
MK
09:17 29.01.2019.

VL se prebacio od "Daily Karleuša" na "Daily Daleuša"...

Avatar Juki
Juki
09:17 29.01.2019.

Vratite Karleušu... !!

MI
Milas
09:09 29.01.2019.

Rugala se sova sjenici .... otkud pravo ovoj osobi da dijeli lekcije a sama vrijedja na osobnoj razini bez stida i srama. Sto bi tek bilo da se ova docepa vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije