Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pušten kapetan Dragan

Žigmanov: U Srbiji je na djelu radikalna revizija novije povijesti

Tomislav Žigmanov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
30.03.2020.
u 14:06

Žigmanov je, komentirajući pismo predsjednika Saveza Srba iz regiona Miodraga Linte, napisao kako 'mora strašiti kako govori predsjednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regiji, zastupnik vladajuće većine, osoba koja često boravi u Hrvatskoj kao gost srpske zajednice'.

Povodom izlaska na slobodu Dragana Vasiljkovića, koji je u Hrvatskoj osuđen bio za ratni zločin, oglasio se i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine Tomislav Žigmanov.

- U Srbiji je, ne od jučer, na djelu radikalna revizija novije povijesti, a Lintino je pismo Vasiljeviću samo vrh tog neistinitog i neprihvatljivog brijega, koji je po ukupne hrvatsko - srpske odnose poguban. Za nevjerovati je da službena srbijanska politika smije sebi dopuštati takav luksuz u poricanju vlastite odgovornosti za rat u Hrvatskoj, budući da na takav način podriva vlastitu europsku perspektivu, rekao je Žigmanov.

Na svome Twitter profilu Žigmanov je, ponovno komentirajući pismo predsjednika Saveza Srba iz regiona Miodraga Linte, napisao kako „mora strašiti kako govori predsjednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regiji, zastupnik vladajuće većine, osoba koja često boravi u Hrvatskoj kao gost srpske zajednice“.

U svome pismu Linta je izrazio zadovoljstvo puštanjem Vasiljkovića na slobodu navodeći kako se on zajedno sa svojim suborcima „časno, pošteno i ponosno borio protiv ustaškog režima Franje Tuđmana“.

- Važno je naglasiti da vam u montiranom sudskom procesu nisu dokazali ni jednu točku iz optužnice, a osuđeni ste na 13,5 godina. Jedini ste zatvorenik u Hrvatskoj koji je ostao u zatvoru do posljednjeg dana i to posljednjih 10 mjeseci u nezakonitoj izolaciji. Tragična je činjenica da u hrvatskim zatvorima trune i dalje veliki broj časnih srpskih patriota samo zato što su Srbi, napisao je Linta.

Komentara 4

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
15:43 30.03.2020.

Linta je u savezu sa Vucicem na svim nivoima vlasti..

KA
Kalimero4
21:32 30.03.2020.

Srbi i četnici su dva različita pojma a ovi drugi,radikalni četnici, im vode državu a osuđeni ratni zločinac im prekraja povijest i pravi od krvoločnog vuka žrtvu.

NM
nemirno more
16:45 30.03.2020.

sad treba još onaj Vulin da kaže nešto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije