Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAMIO DJECU

Zgrozili se kada su otkrili tko se krije iza kostima Djeda Božićnjaka: 'To je zastrašujuće'

Ilustracija
Foto: Mark Makela/REUTERS/PIXSELL
05.12.2019.
u 08:50

Dok je stajao s natpisom "Fotografirajte se i ostavite Djedu Božićnjaku donaciju" primjetili su ga zaštitari trgovačkog centra u engleskom gradu Newcastle koji su posumnjali u njegove namjere zbog čega su i pozvali policiju. Dolaskom policije utvrđeno je da se radi o osuđivanom pedofilu

Dvoje maloljetnika nasjelo je na prevaru 40-godišnjeg muškarca koji je prerušen Djeda Božićnjaka ispred jednog trgovačkog centra mamio djecu da se slikaju s njim, ne znajući da je on zapravo osuđeni pedofil.

Dok je tako stajao s natpisom "Fotografirajte se i ostavite Djedu Božićnjaku donaciju" primjetili su ga zaštitari trgovačkog centra u engleskom gradu Newcastle koji su posumnjali u njegove namjere zbog čega su i pozvali policiju. Dolaskom policije utvrđeno je da je 40-godišnji Stephen Brown time prekršio prekršio Naredbu o sprječavanju seksualnih prijestupa (eng. SOPO) koja mu je izrečena nakon što je bio osuđen 2012. godine.

Naime, ranije je završio u zatvoru jer je nagovarao tinejdžerku na seksualne radnje putem anonimnog računa na društvenim mrežama te joj prijetio kad je odbila napraviti što je od nje tražio. Ona ga je prijavila policiji koja ga je pronašla te u njegovom domu otkrila još mnoštvo eksciplitnih fotografija djece na njegovim uređajima.

"Nitko ga nije dvaput pogledao. Nije uopće izgledao sumnjivo. To je zaista prometna ulica i bilo je puno autobusa i sakupljača donacija, drugih ljudi koji su bili odjeveni kao Djed Božićnjak, pa se dobro uklopio. Zastrašujuća je pomisao što se moglo dogoditi i to što je imao hrabrosti da iskuša takvo što. On zaslužuje da bude u zatvoru - kazao je jedan od tamošnjih kupaca za The Sun.

Prema pisanju britanskih medija, ovo mu nije prvi put da je prekršio mjere opreza koje su mu izrečene nakon puštanja zbog čega će sada Božić provesti iza rešetaka.

>> Pogledajte i ovo: Fotografije koje su obilježile desetljeće

Ilustracija
1/38
Ključne riječi

Komentara 1

ZO
Zooltan
23:57 05.12.2019.

kako bi izgledao pravi djed božičnjak prerušen u pedofila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije