Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnik Šerić:

'Zgrožen sam što tužiteljstvo traži maksimalnu kaznu, Zavadlavova obrana je iluzija

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
19.02.2021.
u 11:28

Završne riječi zamjenika tužitelja pa i zastupnika oštećenih su već diskrepancija. Jer prema tome proizlazi da dvoje od njih nisu pripadali narkomanskom miljeu i ničime nisu izazvali Filipa, kaže odvjetnik.

Filip Zavadlav, kojem je danas nastavljeno suđenje za trostruko ubojstvo u siječnju prošle godine u Splitu, izjavio je kako se ne osjeća krivim i od suda zatražio da ga oslobodi. On je tada iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25).

Tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju. Za ta kaznena djela predviđena je maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 50 godina.

Njegov odvjetnik Branko Šerić, nakon današnjih završnih riječi ponovio je kako smatra da Zavadlav nije bio ubrojiv.

- To i dalje tvrdim, njegova današnja obrana je čista iluzija i ona se uklapa u tu procjenu. Zato sam ponovno zatražio da se napravi nadopuna psihijatrijskog vještačenja. Završne riječi zamjenika tužitelja pa i zastupnika oštećenih su već diskrepancija. Jer prema tome proizlazi da dvoje od njih nisu pripadali narkomanskom miljeu i ničime nisu izazvali Filipa. Time već otpada kvalifikacija osvete. No ne želim utjecati putem medija na presudu.

Kazao je da je zgrožen što tužiteljstvo traži maksimalnu kaznu.

- Šokiran sam jer se u praksi dosad nije dogodilo da osoba bitno smanjene ubrojivosti dobije maksimalnu kaznu. Isto tako riječ je o osobi bitno sužene svijesti i pitanje je motivacije u tom trenutku. To dovodi u pitanje je li uopće riječ o osveti, a pogotovo što smo čuli da je pucao u pogrešnu osobu, a ne u onu za koju je trebao gajiti osvetničke namjere.

1/7

Kazao je i kako će se Filip Zavadlav pojaviti na izricanju presude 23. veljače te da će se on žaliti u svakom slučaju jer, kako tvrdi, Zavadlav nije bio ubrojiv.

Komentara 2

SP
speed208
11:39 19.02.2021.

eh da je on netko iz klana i ergele s vrha i bogati nasljednik stranackog mocnika nebi dobio ni 4 godine vec bi na ljeto bio vani jer pola je odlezao zbog sudova....

KB
k.brijeg
20:41 19.02.2021.

Pravosuđe zakazalo u koracima , da su radili na vrijeme ,danas bi bili svi živi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije