Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Žetva medalja hrvatskih tvrtki na sajmu hrane u Sloveniji

'10.08.2010., Cakovec- Vodstvo sajma u Radgoni dalo izvjestaj o postignutim uspjesima medjimurskih vinara. Vinski podrum Agromedjimurje, na sajmu u Radgoni osvojio zlatnu medalju. ARHIVA Photo: Vjeran
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
10.08.2010.
u 16:50

Uoči 48. sajma Agra u Gornjoj Radgoni proizvođačima iz Međimurske i Varaždinske županije podijeljeno je čak 50 medalja

Slovenci vole međimurska vina, mlijeko, sireve i sokove varaždinske Vindije te Kokino meso. Tako barem pokazuju rezultati ocjenjivanja kvalitete hrane provedena uoči 48. međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma Agra u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, u kojoj su tvrtke i vinari iz Međimurske i Varaždinske županije osvojili četiri naslova šampiona i pedesetak medalja!

Titule šampiona na tom najvećem sajmu u regiji osvojili su ovis feta meki masni sir, popy shake od vanilije i ledena kava iz Vindije te vino traminac berbe 2008. obiteljskog podruma Mlinarić iz Jalšovca, kod Štrigove. Mlinarići su osvojili i zlatne medalje za grašicu, chardonnay i rajnski rizling iz 2008. te srebrnu medalju za rizling iz 2006.

– Već nekoliko godina pojavljujemo se na sajmu u Gornjoj Radgoni jer je to kompetentno mjesto za ocjenjivanja vina. To su uglavnom predikati kasne berbe – kaže Vladimir Mlinarić.

Agromeđimurje okitilo se također srebrnom medaljom, za graševinu berbe 2007., a i Magi iz Imbriovca. Vindija je osvojila još i pet velikih zlatnih te sedam srebrnih medalja za sokove. Uz to okitila se sa 13 velikih zlatnih, četiri zlatne i dvije srebrne medalje za jogurte, pudinge, sireve i mlijeko. Koka je dobila četiri zlatne, devet srebrnih i brončanu medalju za mesne proizvode.

– Proizvodi su bili na ocjenjivanju kod uglednih stručnjaka. Najveća je konkurencija bila među vinima. Hrvatski proizvodi postigli su doista značajne rezultate – kaže Janez Erjavec, direktor Pomurskog sejma, organizatora Agre, na kojoj će se od 21. do 26. kolovoza predstaviti 1690 izlagača iz 25 zemalja. Očekuje se 130.000 posjetitelja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije