Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljski novac

Zet predsjednika Cipra prenio milijune u London

'Cyprus\' President Nicos Anastasiades arrives at a European Union (EU) leaders summit in Brussels March 15, 2013. EU leaders agreed on Thursday to focus government spending on investment that support
'YVES HERMAN'
02.04.2013.
u 17:20

Anastasiades tvrdi da suprugu svoje kćeri nije najavio što se sprema na otoku

Netom su se stanovnici Cipra i vlasnici računa u tamošnjim bankama na kojima je više od 100.000 eura počeli oporavljati od šoka i miriti s činjenicom da će izgubiti veći dio svoje imovine kako bi se spriječio bankrot države, doznalo se da je zet ciparskog predsjednika prije dvadesetak dana prenio 21 milijun eura sa svojih ciparskih računa u London!

Povjerljive informacije

Prema tvrdnjama ciparskog dnevnog lista Haravgi, koji je došao do povjerljivih dokumenata, John Lotsios, vlasnik tvrtke A.Lotsios&Sons te suprug kćeri ciparskog predsjednika, 12. i 13. ožujka novac svoje tvrtke, u pet bankovnih transfera, prebacio je na račune jedne od banaka u Londonu i time izbjegao oporezivanje koje se spremalo njegovim sunarodnjacima.

Novac je prebačen iz ciparske banke Laiki, na otoku druge po veličini, koja će za nekoliko dana biti ugašena. Inače, vlasnici računa većih od 100.000 eura u banci Laiki potpuno će ostati bez svog novca jer banka, kao najnestabilnija novčarska ustanova na Cipru, ide u bankrot.

– Ovo je nedopustivo, zahtijevamo da se provede istraga o tome odakle Loutsiosu uopće informacija de će se bankovni računi oporezivati – kazao je Stavros Evagoru, glasnogovornik ljevičarske oporbena stranke AKEL, inače blisko povezane s dnevnim listom koji je i otkrio aferu.

Iako je transfer novca proveden samo tri dana prije nego što je javno objavljen plan o oporezivanju bankarskih računa, i predsjednik Anastasiades i njegov zet opovrgavaju da je to učinjeno kako bi tvrtka izbjegla oporezivanje. Riječ je, tvrde, o slučajnosti.

Predsjednikova farsa

– Ovdje se radi samo o blaćenju mog imena i blaćenju tvrtki moje obitelji. Želi se skrenuti pažnja s onih koji su državu doveli pred bankrot – ustvrdio je predsjednik Anastasiades napominjući da nitko neće biti oslobođen odgovornosti ako se dokaže krivnja. Njegov istup Ciprani drže farsom jer su nekoliko dana prije objave poreza s Cipra izvučene stotine milijuna dolara.

>>Cipar ograničio podizanje s bankomata na 100 eura dnevno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije