Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas kod Malinske

Ženu udario gliser, preminula u bolnici u Rijeci

pomorska policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
24.07.2019.
u 21:19

U tijeku je međuresorska istraga i očevid o uzrocima teške pomorske nesreće

Na državljanku Austrije V. H. (28) oko 16 sati naletio je gliser. Nalazila se 300 metara od obale, ispred hotela u Malinskoj na otoku Krku. Mlada žena prevezena je u KBC Sušak u Rijeci, no ubrzo je preminula. 

U tijeku je međuresorska istraga i očevid o uzrocima teške pomorske nesreće u nadležnosti Lučke kapetanija Rijeka, Lučke ispostave Malinska i Pomorske policije Rijeka, kažu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Službenici MRCC Rijeka o ovom nesretnom događaju obaviješteni su posredstvom Lučke kapetanije Rijeka, čiji službenici su informaciju o teškoj pomorskoj nesreći zaprimili od djelatnika Hitne medicinske pomoći Rijeka, u trenutku dok su teško ozlijeđenu prevozili u KBC Sušak, po pozivu Pomorske policije Rijeka, čiji službenici su prvi obaviješteni o  ovoj nesreći.

U 17.15 sati  iz Policijske uprave Primorsko – goranske je u MRCC Rijeka dojavljeno da je ozlijeđena kupačica preminula.

"Temeljem dostupnih informacija iz nadležnosti LK Rijeka, počinitelj ove teške pomorske nesreće je voditelj motorne sportsko – rekreativne brodice, državljanin Republike Hrvatske, koji je tijekom plovidbe kroz kupališni pojas udario u kupačicu, pri čemu joj je nanio po život opasne ozljede, od kojih je nedugo potom preminula. Testiranjem na prisutnost alkohola u krvi utvrđeno je da počinitelj nije bio pod utjecajem alkohola. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo, a uzimanje izjave od počinitelja, u okviru očevida o uzrocima ove teške pomorske nesreće od strane LK Rijeka i mjesno nadležne LI Malinska, kao i saslušanje počinitelja ove pomorske nesreće u okviru istrage, koju provodi Pomorska policija Rijeka nastavit će se sutra, 25. srpnja s obzirom da počinitelj trenutno nije u dostatnom psiho – fizičkom stanju komunicirati izjavu, jednako kao i članovi Obitelji poginule djevojke". izvijestili su iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture.

Ključne riječi

Komentara 28

KL
klamerko
22:27 24.07.2019.

Samo malo, iz članka iščitavam da ju je udario 300 m od obale a istovremeno piše i da je to još uvijek ''kupališni pojas''?? Ne razumijem.

CO
Cookielicious
23:28 24.07.2019.

Ja sam vidjela nesrecu s plaze, nije istina da se desila u kupalisnom pojasu nego u traci obiljezenoj za isplovljavanje glidera koji vuce padobran I jer-ski... Gliser se vracao sa voznje padobrana isao se vezati na svoju bovu... rijec jee o djevojci koja je ronila u ronilackom odlijelu... uzasna tragedija, ali nije bilo govora o nekom divljastvu od strane vozaca glisera...

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
23:43 24.07.2019.

Ako je djevojka ronila trebala je obilježiti mjesto urona plutačom. I nikada se ne roni sam, pa onda dvije plutače. Gliser je to trebao vidjeti. Ako nije obilježila znači da je preuzela na sebe ogroman rizik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije