Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ženu nasmrt izbola nožem nakon što joj je ukrala novac

Ženu nožem ubila navodna žrtva "ličkog manijaka"

lika
Marko Čuljat/VLM/PIXSELL
27.01.2010.
u 15:58

Liku je šokirao slučaj ubojstva 69-godišnjakinje u selu Rudanovcu prije desetak dana, a vijest o manijaku počela je kružiti nakon što je drugi dan napad na sebe prijavila Dražena Grđan, 41-godišnjakinja koja će sutra pod sumnjom da je izvršila ubojstvo biti privedena istražnom sucu u Gospiću.

Iz PU ličko-senjske potvrđeno nam je da je 41-godišnja Dražena Grđan izranjavala samu sebe, a na upit je li i priznala ubojstvo susjede Stanke Hinić (69), tu nam informaciju nisu demantirali. Rečeno nam je da će na konferenciji za novinare u 17 sati objaviti detalje o slučaju.

Policija je inače, kako nam je potvrđeno, već drugi dan nakon što je Grđan izjavila da je izbodena posumnjala da je upletena u ubojstvo.

Podsjetimo, Liku je šokirao slučaj ubojstva 69-godišnjakinje u selu Rudanovcu prije desetak dana, a vijest o manijaku počela je kružiti nakon što je idući dan navodno napadnuta i izbodena Dražena Grđan. Grđan je, podsjetimo, dva dana nakon što je ubijena 69-godišnja žena, novinarima pokazivala ubodne rane. Navodno je priznala policiji da je ona ubila 69-godišnju susjedu Stanku Hinić i da je potom dva dana kasnije izmislila da je i ona žrtva napada istog manijaka. Novinarima je tog dana pokazivala ubodne rane i ogrebotine na tijelu tvrdeći da ju je napao maskirani mlađahni napadač.

Tvrdila je da ne bi mogla prepoznati ubojicu i da ne zna čime ju je napadač ubadao te nije mogla objasniti zašto psi čuvari nisu zalajali na napadača. Također je tvrdila da napadač vjerojatno nije s područja Plitvičkih jezera. Kazala je da joj je napadač prišao s leđa, povukao je za kosu, izbo i pobjegao preko susjedove ograde. Nakon što je jedan dnevni list objavio da Likom hara manijak koji je jednu ženu nasmrt izbo, a drugu ozlijedio, u tom se dijelu Like stvorilo panično ozračje u strahu od manijaka. No njegove tragove policija nakon prijave Dražene Grđan nije pronašla, a već su prvog dana, kako nam je potvrđeno iz PU ličko-senjske, posumnjali u iskaz Dražene Grđan.

Načelnik PU ličko-senjske Željko Jurković potvrdio nam je da su 14. siječnja dobili telefonsku dojavu da je ubijena Stanka Hinić, a da su dva dana kasnije dobili i prijavu pokušaja ubojstva 41-godišnjakinje iz Rudanovca. Kriminalističkom obradom utvrđeno je, kako nam je rekao Željko Jurković, da je osoba koja je prijavila napad na sebe to učinila da bi prikrila zločin koji je počinila nakon što joj 69-godišnjakinja nije htjela posuditi novac.

- Ta je 41-godišnjakinja došla s nožem k 69-godišnjakinji iz Rudanovca i zatražila je od nje da joj posudi novac. Kada joj je odbila dati novac, 41-godišnjakinja je sama uzela novac iz ormara 69-godišnje žene koja joj je zaprijetila policijom. Tada je 41-godišnjakinja izvadila nož i zadala joj više uboda te je naposljetku i ubila. Sredstvo izvršenja zločina pokušala je sakriti u svojoj kući, a mi smo nož pronašli, kao i još niz tragova koje upućuju da je upravo 41-godišnjakinja ubojica - rekao nam je Željko Jurković potvrdivši da su među dokazima i tragovi krvi ubijene 69-godišnjakinje u kući i na odjeći 41-godišnjakinje koja je osumnjičena za ubojstvo. Željko Jurković je potvrdio da je 41-godišnjakinja izmislila napad na sebe.

Iz policije su nam rekli da je 41-godišnjakinja priznala da je 69-godišnju ženu ubola nožem najmanje deset puta. Potvrdili su nam i da postoji sumnja da su još neke osobe upletene u slučaj, navodno zbog prikrivanja ubojice.

Ključne riječi

Komentara 5

KO
kompa
16:47 27.01.2010.

ili sacekat da jos nekoga ubije

KI
kiseljali
17:15 27.01.2010.

jooj mama kad se njih dvoje pa sretnu u Remetincu..! -..a tko si pa ti, curo? ...pa, ja sam Dražena Grđan, a tko si pa ti dečko?! -..pa, ja sam Mlađan Srđan!

BT
bili-tartuf
17:15 27.01.2010.

..i tako 7-puta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije