Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV NASILJA

Ženska soba promovirala spot 'Vjerovala sam da postoji drugačiji život'

Ženska soba
Foto: PR
1/5
06.12.2013.
u 18:41

Spot će se od 6. prosinca emitirati na hrvatskoj nacionalnoj televiziji, te na lokalnim televizijama u većini hrvatskih županija

„Vjerovala sam da postoji drugačiji život“ naziv je angažiranog televizijskog spota Ženske sobe, koji je jučer u dvorani Müller zagrebačkog kina Europa predstavljen hrvatskoj javnosti, uz popratnu javnu diskusiju na temu medijskog izvještavanja o nasilju nad ženama. Spot će se od 6. prosinca emitirati na hrvatskoj nacionalnoj televiziji te na lokalnim televizijama u većini hrvatskih županija, a dio je nacionalne kampanje protiv nasilja nad ženama „Sigurno mjesto“ koja ohrabruje žrtve nasilja da posjete web-stranicu www.sigurnomjesto.hr, potraže pomoć i prijave nasilje.

Javna diskusija koja je pratila premijeru spota propitkivala je koliko i kako hrvatski mediji prate problem nasilja nad ženama, te koliko su žrtve sekundarno viktimizirane kroz sam način izvještavanja. U raspravi su sudjelovale prof. dr. sc. Gordana Vilović s Fakulteta političkih znanosti, politička novinarka Anita Malenica, Olinka Pavić Perović, voditeljica odjela kreativnih rješenja u 24 sata, Boris Krstinić, koordinator proizvodnje spota i direktor fotografije, Karolina Pavić, urednica u Večernjem listu, Alma Draganić Brkić, urednica portala Ladylike, Lela Vujanić iz Ministarstva kulture, Iva Ušćumlić Gretić, novinarka i publicistkinja, Maja Vadžić, urednica na HRT-u te brojni drugi medijski djelatnici i aktivisti udruga koje pružaju podršku ženama žrtvama nasilja. Diskusiju je moderirala dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe.

Angažirani televizijski spot „Vjerovala sam da postoji drugačiji život“ rađen je radi osvještavanja javnosti o nasilju nad ženama i promocije web-stranice „Sigurno mjesto”. Produciran je u okviru projekta „Sigurno mjesto“ kojeg financijski podržava Europska unija i Ured za udruge Vlade RH, a koji Ženska soba provodi u suradnji s organizacijama civilnog društva: S.O.S. – suradnja, osnaživanje, savjetovanje (Virovitica), Centar za žene Adela (Sisak) i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ (Pakrac). U spotu sudjeluju članice organizacija: Ženska soba – Centar za seksualna prava, Centar za žene Adela (Sisak), S.O.S. – suradnja, osnaživanje, savjetovanje (Virovitica), Bolja Budućnost – Udruga žena Romkinja Hrvatske i Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet. Spot su zajedno s timom Ženske sobe realizirali Boris Krstinić, koordinator proizvodnje spota i direktor fotografije, redateljica Biljana Čakić Veselić, montažer Danilo Caković, montažer i Vladislav Čolić koji je bio zadužen za postprodukciju te Dorijana Kavčić, tumačica/prevoditeljica znakovnog jezika gluhih pri Savezu gluhih i nagluhih grada Zagreba. U spotu je također sudjelovala i Sonja Šarunić, koja je svojim glasom ovaj spot učinila još dirljivijim i snažnijim.

Komentara 1

TI
tihomir91
09:12 07.12.2013.

Nasilje nad ženama radi država svojom užasnom politikom . Danas žena teško može biti majka odgajateljica svoje djece . Ta prirodna dužnost uskraćena joj je zbog slabih plača ,preferiranja nekih vrijednosti koje razaraju brak i moralnih vrijednosti društva koje su srozane ispod nivoa jednog kulturnog uređenog društva. Žena kao majka je nešto najvrijednije na svijetu i ženu treba zaštititi od društva . Ovo postkomunističko društvo na površinu je izbacilo sav mulj koji se je nataložio krivom politikom razbijanja obitelji za koris kapitala na štetu čovjeka ,obitelji ,djece i žene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije