Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
papa Franjo:

'Žene koje naprave pobačaj treba utješiti, a ne osuđivati'

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.01.2019.
u 17:22

Ako ženu muči odluka o pobačaju, treba 'razgovarati' sa svojim nerođenim djetetom i 'pjevati uspavanku koju (mu) nije mogla pjevati' jer je dijete 'u raju', kazao je Sveti Otac

Pobačaj je "užasna" drama, ali žene koje kroz to prođu moraju dobiti utjehu, a ne osudu, rekao je u ponedjeljak papa Franjo.

"Kako bi stvarno shvatili dramu pobačaja morate biti u ispovjedaonici, (to je) užasno", rekao je Papa novinarima na letu za Vatikan iz Paname. "U ispovjedaonici morate ponuditi utjehu, a ne osudu", dodao je.

Ako ženu muči odluka o pobačaju, treba "razgovarati" sa svojim nerođenim djetetom i "pjevati uspavanku koju (mu) nije mogla pjevati" jer je dijete "u raju", kazao je Sveti Otac.

"Tako se nalazi put pomirbe između majke i (pobačenog) djeteta. Jer Bog je već oprostio. Bog uvijek oprašta", rekao je papa Franjo.

Papa Franjo smatra se puno liberalnijim od svojih prethodnika. On je rekao da se Katolička Crkva treba manje fokusirati na provođenje doktrine a više na pomaganje onima koji "zalutaju".

Tako je na primjer olakšao ženama traženje oprosta za pobačaj davši svim svećenicima pravo da udijele oprost a ne samo biskupima.

Međutim, Franjo nije promijenio temeljna učenja Crkve o planiranju obitelji. U listopadu je rekao da su žene koje se odluče na pobačaj poput ljudi koji unajme "plaćenog ubojicu da riješi problem".

Papa Franjo
1/13
Ključne riječi

Komentara 39

TE
TEUTA
20:28 28.01.2019.

Najpoznatiji liberali u Svijetu su: Papa Francisko, Angela Markel i Barack Obama. Jedan je vec otusao, Angela se sprema a za ovu Papu ne znam odgovor.

ZM
zmik
18:36 28.01.2019.

Treba li i drugim ubojicama umjesto osude pružiti riječi utjehe?

Avatar niwrad
niwrad
18:24 28.01.2019.

Ovaj Papa je opet u kontradikciji. Ako je po učenju Katoličke Crkve čin abortusa grijeh, a grešni čin je nešto što se po definiciji osuđuje, zašto onda treba utješiti grešnika? To je kao da dođeš na ispovijed i za puno manji grijeh, npr. preljub svećenik ti veli - nije to ništa, i drugi griješe, sve će biti dobro, nemoj brinuti, smiri se, nisi napravio ništa loše. Ovaj Papa je jednostavno netko kome je popularnost važnija od načela na kojima je utemeljena Katolička Crkva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije