Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko istraživanje
Povratak na članak

Žene koje imaju mlađeg brata manje zarađuju

Burušić: Istraživanje se temelji na podacima dugo prikupljanim u Danskoj i pokazuje utjecaj obitelji na dječake i djevojčice.

Komentari 9

DU
Deleted user
19:34 07.09.2018.

Pun mi je k.. takvih istraživanja. Evo nedavno smo zato iz jednog članka mogli saznati da zato žene jeftinije odlaze u mirovinu. Samo daju p..., a muškarci to plaćaju u €.

VL
DU
Deleted user
19:14 07.09.2018.

Ovo su uzaludna 20 godišnja istraživanja koja su došla do nebitnih rezultata. Evo moja istraživanja od 30 sekundi došla su do podataka da žene čiji su muževi miljarderi imaju više novaca od čistačica, moguća je i empirujska provjera,.

VL
KN
katarina.novotni
21:42 07.09.2018.

Kao inžinjerka stojim iza toga da me sustav niti kolege nikada nisu omalovažavali niti sam se osiećala manje sposobna ili ignorirana osim par loših upucavanja nikada mi se u 25 godina staža ništa loše nije dogodilo. Ali kada bi moj sin htio upisati filozofiju i završiti neki od onih sociologija/psihologija/pedagogija smjer ili ne daj bože raditi za neki od onih NGO- a pokušala bi ga odgovoriti više i jače nego da to odluči moja kćer. Dakle upadam u tu statistiku. Sklonosti su ono sa čime se rađaš, a usmjeravanja podliježu višestrukim uticajima ne samo od obitelji nego i čak i više od vršnjaka pogotovo u dobi kada se odluke o budućem školovanju donose.

VL
II
iifever2
19:53 07.09.2018.

dakle, po ovom istrazivanju nije kriva "drustvena diskriminacija" ni "privilegije bijelog muskarca" vec "interakcija" medju djecom i roditeljima, a povrh toga ovaj nas domaci "strucnjak" dodatno trabunja da unatoc tomu sto u danskoj ne prave razlike izmedju muske i zenske djece kako je presudno sto se kod nas uci te djecake "vjerovati" da zene ne biraju STEM podrucja LMAO a na rudjer boskovicu 60% zena zaposleno XD dragi moji, zene ne biraju odredjena STEM podrucja (primjerice fizika) i kad im za izabrati isto ponudis punu stipendiju (bez obzira na bracu ili sestre ili sukunbabe). jednostavo jer ih vise zanima druga vrsta STEM podrucja (primjerice biologija). zasto? nije sigurno jer su imale mladjeg brata XD

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
19:13 07.09.2018.

To ne cudi. Jedan drugi rezultat istrazivanja je da su lose obrazovani u prosjeku deblji od bolje obrazovanih. Lose obrazovani su i mnogo cesce pusaci.

VL
DU
Deleted user
21:39 07.09.2018.

U jednom "velikom istraživanju" potvrdilo se kako su ljudi sretniji u državama koje nemaju ovko očajno medijsko žutilo kao Hrvatska. Nekoliko dnevnih "novina" u stalnom "natječaju" tko će biti dno dna!

VL
DU
Deleted user
20:46 07.09.2018.

ovo istrazivanje je na tragu onog legendarnog "nasilnici cesce piju gemist nego bevandu"

VL
ST
stefj
21:49 07.09.2018.

Hm, i što sad. Hoćemo mlađeg brata zatući ili ćemo ga oblačiti u haljinice i učiti kuhati?... Interesantno je kako se prikazuje samo jedan aspekt istraživanja, te kako su iz njega izbačeni rezultati što ako su djeca jedinci, ako ihh ima hrpa, itd... Valjda taj dio nije dao željene rezultate... A inače, ako žele napraviti istraživanje, nek odu u Hercegovinu, tamo sve neki rodno napredni ljudi, evo oni se svojim kćerima obraćaju sa sine...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.