Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG ŠUMA U KOMUNIKACIJI

Donijela doznake zaraženog susjeda, u pošti shvatili da je ona zaražena

Ilustracija
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
08.04.2020.
u 17:17

Incident se dogodio jutros na Trgu Ivana Meštrovića u Zagrebu.

Da je ponekad šum u komunikaciji opasniji od straha od pandemije, svjedoči ono što se jutros dogodilo u poslovnici Hrvatske pošte na Trgu Ivana Meštrovića u Zapruđu. 

Valentino Rajković, zapovjednik Civilne zaštite Novi Zagreb za RTL  je kazao da je u poštu ušla žena koja je faksirala dokumente, nakon čega je kazala da je – zaražena.

Prema Rajkovićevoj izjavi, pošta je promptno zatvorena, pozvani su epidemiolozi, svi u pošti su popisani. A tek je onda pozvana policija, koja je utvrdila nešto sasvim drugo.

Spomenuta žena, ne samo da nije bila zaražena, već se ispostavilo da je bila više nego odgovorna. Utvrđeno je da je žena došla u poštu kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe. Te je doznake trebalo poslati u poduzeće, a osoba čije su doznake, susjed je žene koja je došla u poštu. Sam nije mogao doći jer je zaražen te je zajedno sa svojom obitelji u samoizolaciji.

- Zaražena osoba strogo poštuje odluku Stožera civilne zaštite i boravi u svom stanu iz kojeg ne izlazi kako ne bi zarazio druge osobe. Njegova susjeda je žena koja je došla u poštu i ona vodi brigu o njemu i njegovoj obitelji. Doznake je preuzela prije tri dana, a kada ih je predavala zaposlenici pošte, rekla je da je riječ o papirima osobe koje zaražena. Zaposlenica  ju je krivo shvatila, odnosno shvatila je da je ona zaražena – pojasnili su iz zagrebačke policije.

Oni su nakon dojave sve detaljno istražili, nakon čega su utvrdili da je spomenuta žena svojim ponašanjem nije ugrozila nikoga, već su njezine riječi krivo shvaćene.

Ključne riječi

Komentara 121

ED
edwin
13:34 08.04.2020.

da li je ovo i kazneno djelo?

DU
Deleted user
13:49 08.04.2020.

Još ćemo mi i prestići Italiju samo ćete vidjeti.Ljepo vrijeme,šetnje bez razmaka.Ali tako nam i treba.Ukinite sve mjere pa tko osta osta.Jer ljudi se trude daju sve od sebe i onda se pojavi ovakvo nešto i sve to poništi.Pa čemu se truditi????

DU
Deleted user
13:47 08.04.2020.

Pun facebook lumena, koji u toj " običnoj gripici", vide uvođenje diktature.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije