Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elmor Baraković:

'Žena pod hitno tražila kontejner, a ima zelenu oznaku, kuću u Velikoj Gorici i Audi A6'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je Glinu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
11.01.2021.
u 18:32

Direktor Drvnog centra Glina naglasio je da ljudima treba pomoći, no da podjelu građevinskog materijala treba strogo kontrolirati

Elmor Baraković, direktor Drvnog centra Glina, koji je postao sabirni centar za pomoć stradalima u potresu, komentirao je situaciju na terenu te rekao kako se četiri objekta njegove tvrtke trebaju srušiti. 

"Imat ćemo velikih sanacija, još dalje ne radimo, dok god posljednji čovjek ne bude zbrinut i dok ne bude imao topao krov nad glavom", rekao je Baraković za HTV-ovu emisiju Studio 4

Tvrdi kako su ljudi nemirni i pokušavaju dobiti kontejner iako su njihove kuće dobile zelenu oznaku. Naveo je i kako im je poginuo jedan djelatnik.

"Treba ostati miran u ovoj situaciji. Mi ne gledamo uopće za tvrtku, mi gubimo velika financijska sredstva trenutno što ne radimo. Mi bismo radili odmah, ali i iz moralnih nekih razloga ne želimo ljude uz ovaj strah koji se uvukao u njih još povlačiti dok se situacija malo ne smiri", rekao je Baraković.

VIDEO Obitelji iz Petrinje i volonteri dobrovoljno kuhaju za stradale u potresu

"Pazite, mi ne možemo početi raditi dok zadnji civil ne izađe iz tvornice. Tu su strojevi od 40 tona u pogonima, utovarivači, zaštita na radu, to su sve problemi. U krugu tvornice ne smije biti nitko tko nije zaposlenik tvrtke", poručio je te se osvrnuo na gospodarsku situaciju na tom području. 

"Problem je i te socijale, zato što, po meni, osobno vam kažem, čovjek koji je zdrav ne treba primati socijalu, zato što posla ima", rekao je Baraković, dodavši da je to "najveći križ ovog kraja", kao i obnova u kojoj su se ljudi, kako je rekao, naučili nešto dobivati, a ne zaraditi.

"Ako vam kažem da je plaća 7500 kuna za 186 sati, i prijava, neodređeno, sve, božićnice, regresi, uskrsnice, i vi ne možete naći 30-40 ljudi, a šest ih je na burzi, onda sam vam sve rekao", dodao je.

Naglasio je da ljudima treba pomoći, no da podjelu građevinskog materijala treba strogo kontrolirati. Potužio se na jednu ženu koja je pod hitno tražila kontejner, a ima zelenu oznaku, kuću u Velikoj Gorici i Audi A6.

"Mene to živcira, razumijete me? I sve nas. I plače, 'nemaju djeca gdje spavati'. Svima pomažemo, uopće nas ne zanima, ali jednostavno, to su stvari ovdje na terenu koje se događaju. I onda dođu jedni, drugi, 'jeste odnijeli našima, jeste odnijeli vašima'. To je taj problem koji smeta nas koji želimo raditi i plaćati poreze, poručio je Baraković.

Komentara 36

DU
Deleted user
18:42 11.01.2021.

Prijaviti takve za pokušaj prijevare ili prijevaru ako se naknadno utvrdi da im nije bilo potrebno. Novčane kazne za samu prijevaru a u slučaju da se naknadno utvrdi plaćanje novčane kazne, plaćanje najma kontejnera u vremenu u kojemu je korišten, oduzimanje kontejnera i plaćanje naknade ukoliko je isti oštećen kako bi se vratio u prvobitno stanje. Dodajte tome i plaćanje naknada za transport i postavljanje kontejnera pa kad će znati da im kazne mogu dosezati troznamenkaste iznose dobro će razmisliti o prijevarama.

OV
ovcalila
18:52 11.01.2021.

porezna treba provjeriti popis svih nekretnina na tome području a katastri i gruntovnice vlasničke listove da se nebi obnavljale vikendice i kuče onima koji imaju stanove po zagrebu i uredno ih iznajmljuju a žive po Petrinji,Sisku,Glini u djedovini a ubiru pare po Zagrebu

DU
Deleted user
19:32 11.01.2021.

Pa to je u redu. Već ima sve i još joj samo fali kontejner.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije