Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTMICA

Žena norveškog multimilijunaša oteta radi otkupnine

Foto: NTB SCANPIX/REUTERS/PIXSELL
1/4
09.01.2019.
u 14:00

Istraga traje od kraja listopada, no ona se provodi u tajnosti zbog "veoma ozbiljnih prijetnji"

Supruzi norveškog multimilijunaša već se mjesecima gubi trag nakon otmice, potvrdila je u srijedu policija, a prenosi BBC. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) nestala je 31. listopada iz svog doma u blizini Osla. Od tada traje istraga, kazala je policija, no ona se provodi u tajnosti zbog "veoma ozbiljnih prijetnji", piše BBC. 

Otmičari traže 9 milijuna eura, pišu norveški mediji. 

Falkevik Hagen udana je za Toma Hagena, poduzetnika čije se bogatstvo procjenjuje na oko 174 milijuna eura koje je zaradio u svijetu nekretnina i energetike. Norveški financijski časopis Kapital stavio ga je na mjesto 172. najbogatijeg Norvežanina. 

Državna medijska kuća NRK piše kako je par živio "povučenim životom" u Lorenskogu, mjestu pored Osla, a Toma Hagena je opisala kao čovjeka nesklonog medijima. Ne postoje dokazi da je gospođa Hagen na sigurnom otkad je oteta, objavila je policija, a prenosi BBC. Policija je obitelji savjetovala da ne odgovori na zahtjev otmičara, otkrio je čelnik istrage Tommy Broske. 

Prvu vijest o nestanku objavile su u srijedu novine Aftenposten, dodavši kako već dugo znaju za slučaj, no da nisu htjele izlaziti u javnost zbog sigurnosti taokinje. Taj list piše kako je Hagen oteta iz kupaonice svog doma, te da je dijalog s otmičarima bio "limitiran" i odvijao se putem interneta. 

Ključne riječi

Komentara 1

PU
puntar13
19:01 09.01.2019.

A jesu ovi otmičari budale, pa tko bi još platio da mu vrate ovu babu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije