Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI RIJEČ O ZASTRAŠIVANJU?

Žena kojoj je zapaljen automobil nakon što je istupila protiv Bandićeve žičare: 'Neću si nikada oprostiti'

Foto: 24sata/PIXSELL
1/8
07.05.2021.
u 10:08

Policija je potvrdila da se radi o namjernom paležu, a Banek živi ni stotinu metara zračne linije udaljenosti od žičare

Strašno se bojim. Policija je rekla da će mi poslati nekoga radi zaštite još danas. Shvatite, ja sam bila sama u kući jer je suprug na putu. Dosta mi je više svega, i žičare. Pa zar će nam zbog toga što smo javno rekli, a što je istina, paliti aute, rekla je za Jutarnji list šokirana Dijana Banek Saž, žena čijem je suprugu samo dan nakon što je u medijima progovorila o nesnosnoj buci koju izaziva nova sljemenska žičara izgorio automobil.

Policija je potvrdila da se radi o namjernom paležu, a Banek živi niti stotinu metara zračne linije udaljenosti od žičare.

1/7

– Ponukana izjavama šefa gradilišta, gospodina Gorana Radića neki dan na televiziji, kada je rekao da je uživao voziti se u žičari i da ona nije glasna, htjela bih ga pozvati jedno jutro kada žičara krene raditi. Ujutro u 7 sati neka dođe u našu spavaću sobu gdje je izmjereno više od 50 decibela buke, što sigurno nije glasnoća koja je dopuštena u naseljenom području. Zvuk je kao da se nalaziš u postrojenju žičare ili u trafostanici, neprekinuta buka koja izjeda mozak. Jedva da možeš razgovarati – izjavila je Banek za 24sata, a dan kasnije, odnosno u noći, BMW njezina supruga koji je bio parkiran pred kućom izgorio je.

– Istrčala sam van u čarapama i krenula u naš mali auto (bijeli Twingo koji je bio parkiran do BMW-a) jer bi i on izgorio. Nisam uopće razmišljala da je moglo doći do eksplozije i da sam mogla stradati. Strašno je bilo. Onda sam nazvala 112, izvukla neko crijevo i pokušavala ugasiti vatru – rekla je Dijana Banek za Jutarnji, dodajući da si nikad neće oprostiti što je dala tu izjavu.

 

Ključne riječi

Komentara 53

GE
generacija66
10:25 07.05.2021.

Ne znam kojoj budali je uopće palo na pamet graditi donju postaju tako blizu kuća? Ispada da su ljudi prije 60 godina bili pametniji jer je stara donja postaja bila gore u šumi gdje nikome nije smetala.

SA
sargu123
10:38 07.05.2021.

Ne dozvoliti rad žičari dok se ne riješi problem buke.

AN
antes
10:47 07.05.2021.

Policiji bi ovo trebao biti lagani zadatak. Motiv je jasan. Počinitelj je vrlo drzak ili vrlo siguran, da neće biti otkriven. Ovo je policiji prilika, da pokaže, što vrijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije