Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SLUČAJ

Žena kojoj je u KBC-u Osijek izveden neuspjeli pobačaj: 'Tužit ću državu'

Pixabay/Pixsell
04.06.2022.
u 20:30

Otišla je u Nizozemsku. Zahvat je platila 850 eura. Na pitanje hoće li tužiti osječku bolnicu, odgovara kratko: "Da".

U javnost je ovih dana dospio novi slučaj u kojem dolazi u pitanje postupanje hrvatskih bolnica u slučaju pobačaja. Ovaj put se radi o KBC-u Osijek, u kojem je žena, kako je ispričala, došla obaviti legalan pobačaj, da bi tri tjedna kasnije saznala da je i dalje trudna. Nakon toga, ispričala je dalje, više joj nisu htjeli obaviti pobačaj i rekli su da je prošao rok.

Prije tri mjeseca joj je izveden pobačaj nakon kojeg je bila naručena na kontrolu za 10 do 14 dana. No ona se na tom pregledu nije pojavila, već je otišla privatniku 27 dana nakon zahvata, koji je utvrdio trudnoću.

Isti dan je pregledana u bolnici. Utvrđeno je da pobačaj nije uspio i da je trudna više od 10 tjedana. Zahtjev za ponovnim pobačajem joj je odbijen. 

"Znala sam da se u tu zgradu više ne želim vraćati. I zato sam od početka i sve kontrole obavljala kod privatnika. Kao što sam rekla, što je bio i glavni razlog, ja to sama financiram. I kao treće, ja sam se fizički osjećala jako, jako dobro, što me i čudilo", izjavila je za Dnevnik Nove TV.

To da se može dogoditi da trudnoća ne bude uklonjena, kaže, iščitala je i potpisala dovoljno prije zahvata. No, platila je opću anesteziju, a na kraju joj je, tvrdi, u dvorani ponuđena lokalna.

"Samo to prebacivanje s opće na lokalnu se desila u sali par minuta prije. Ja nisam ništa potpisivala nego je bilo hoćeš li prihvatiti ipak ovo. Rekla sam da da. Jer nemam više snage za čekanje. Jer bilo je ako želim dalje, morala bih još čekati, to je bilo njihovo objašnjenje", kaže.

Razlika u novcu koju je platila za opću anesteziju joj je vraćena. U bolnici odbacuju navode da je zahvat izvela medicinska sestra. Kažu - bili su specijalist i specijalizant uz prisutnost medicinske sestre. Djevojka tvrdi - bile su dvije žene.

"Ne znam niti ime, niti titulu te osobe jer se meni ni u kojem trenutku nitko nije predstavio, a kamoli što dalje. Ispričavam se, evo, ako sam krivo shvatila koju titulu ta osoba nosi", rekla je.

Otišla je u Nizozemsku. Zahvat je platila 850 eura. Na pitanje hoće li tužiti osječku bolnicu, odgovara kratko: "Da". 

Ministarstvo je od bolnice zatražilo očitovanje. "Zatražili smo očitovanje zdravstvenih djelatnika koji su sudjelovali u postupku zbrinjavanja pacijentice kao i presliku cjelokupne medicinske dokumentacije. Nakon zaprimanja istih, odlučit će se o daljnjim aktivnostima", kažu iz resornog ministarstva.

Ključne riječi

Komentara 31

ZO
zoranos
23:45 04.06.2022.

Ne znam koji već put, ali sigurno par dana ova žena dobija publicitet za ovo što je učinila. A s druge strane imamo ženu koja je rodila četvorke, prve unatrag puno godinau RH i o njoj je bio samo jedan članak, jedan dan se pričalo ... Kakve to heroje ima današnje društvo? O kome se to piše i zašto? Kome je to u interesu?

Avatar Storm95.
Storm95.
21:50 04.06.2022.

Ostajem pri tom da je laganje pacijentu, bezobrazno bez premca! Ne podržavam pobačaje, to nije kontracepcija, "draga" gospodična. Imate 850 eura za pobačaj, a nemate za zaštitu?! Treba masno naplaćivati sve pobačaje!

Avatar alien79
alien79
21:52 04.06.2022.

To je neki vepar čim ima para da ode u nizozemsku i plati ubojstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije