Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
načelnik lasinje na sudu

Žena koja je Prigorca optužila za silovanje nije došla na ročište

Karlovac: Počelo suđenje bivšem načelniku Lasinje Željku Prigorcu za silovanje mještanke
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
22.01.2020.
u 21:50

Željko Prigorac kazao je da se ne osjeća krivim. Optužen je da je 16. kolovoza 2018. u vatrogasnom domu u Lasinji silovao mještanku

Na karlovačkom Županijskom sudu počelo je suđenje Željku Prigorcu, načelniku Općine Lasinja u Karlovačkoj županiji, optuženom za silovanje sumještanke, 37-godišnje Snježane Knežević u kolovozu 2018. godine. Na prvo ročište optuženi je stigao u pratnji odvjetnice, no žrtva nije došla pa je predsjednica Sudskog vijeća, sutkinja Elma Kaleb Mamić odgodila raspravu, a na novo ročište bit će ponovno pozvani optuženi Prigorac, žrtva, ali i svjedoci te vještaci kako bi se ispitali u ovom postupku. Željko Prigorac na sudu je, kao i do sada u postupku, kazao da se ne osjeća krivim.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu još je u kolovozu 2018. godine, neposredno nakon što ga je žena prijavila, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora, no Prigorac je pušten na slobodu uz mjeru opreza i zabranu prilaska oštećenoj. Po optužnici ŽDO-a postoji osnovana sumnja da je Željko Prigorac 16. kolovoza 2018. poslije 1 sat ujutro u Lasinji, u lokalnom vatrogasnom domu, silovao ženu (37). Tereti ga se da ju je s ciljem zadovoljenja svojeg spolnog nagona, nasilno i protivno njenoj volji, odvukao iz toaleta preko stubišta do prostorije na polukatu. Bacio ju je na uredski stol, onemogućio joj da se brani te bez njezina pristanka s njom imao spolni odnos.

FOTO Suđenje Željku Prigorcu

Karlovac: Počelo suđenje bivšem načelniku Lasinje Željku Prigorcu za silovanje mještanke
1/4

U kaznenoj prijavi su i dokazi koji su izuzeti iz prostorije, točnije biološki tragovi, liječnička dokumentacija, a među dokazima je i prepiska razgovora preko interneta koju su idućih dana vodili osumnjičeni i njegova žrtva. Već na prvom saslušanju optuženi je načelnik sve porekao, odlučno tvrdi da silovanja nije bilo te je ustvrdio da je ona svojim ponašanjem dovela do sporne situacije.

Žrtva, koja je otvoreno u javnosti govorila o onome što je prošla, kazala je da sa suprugom živi u Njemačkoj i u rodni kraj dolazi povremeno te da nije očekivala takvo ponašanje načelnika. Ne poriče da je bila u društvu i konzumirala alkohol te da je razgovarala s načelnikom koji je društvu govorio o projektima u Lasinji. Kaže da nije mogla vjerovati da bi takvo ponašanje mogla doživjeti od njega. Kazala je da je bila u šoku jer je smatrala da je u svome rodnom mjestu zaštićena.

Željko Prigorac aktualni je načelnik Lasinje. Na tu je dužnost došao u dva mandata s liste HDZ-a, ali je nakon optužbe izišao iz stranke. 

VIDEO Alojz Tomašević nepravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje

Komentara 2

DU
Deleted user
08:09 23.01.2020.

hmmmm... bolje da ne komentiram da me dežurne feministice ne obaspu pametnim pitanjima... žena sama kaže da je popila, svojim ponašanjem se dovela u situaciju drpanja... i kaj sad?... jozo podržava " silovanje"?.. najbolje su mi one koje se nakonn 3 dana otrijezne i pomisle da su silovane....

IV
ivanbalic
04:43 23.01.2020.

Posto doticna ni je dosla,odmah osloboditi krivnje Prigorca,jer zena ocito laze i nesto mulja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije