Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počelo masovno cijepljenje u Britaniji

Prva se cijepila protiv korone: To mi je najbolji rođendanski poklon, radujem se druženju s obitelji

Coronavirus - Tue Dec 8, 2020
Foto: Jacob King/PA Images/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.12.2020.
u 10:15

Osjećam se privilegiranom što sam prva osoba cijepljena protiv Covid-19, kazala je

90-godišnja žena iz Sjeverne Irske prva je osoba na svijetu koja je primila cjepivo Pfizer / BioNTech Covid. To je označilo početak britanskog programa masovnog cijepljenja.

Margaret Keenan iz Enniskillena rekla je da se osjećala privilegirana što je primila cjepivo.

Keenan je cijepljena u svojoj lokalnoj bolnici u Coventryju, u središnjoj Engleskoj, u utorak ujutro u 6.31 sati po GMT-u, tjedan dana prije nego što će navršiti 91 godinu. Velika Britanija počela je u utorak cijepiti svoje stanovništvo protiv covida-19 s cjepivom koje su razvili Pfizer i BioNTech. Prva je zapadna zemlja koja je počela cijepiti stanovništvo, što je pozdravljeno kao odlučujuća prekretnica u savladavanju koronavirusa.

Masovno cijepljenje budi nadu u zaokret u borbi protiv pandemije koja je uzrokovala smrt više od 1,5 milijuna ljudi i slom gospodarstva. Zbog nužnosti skladištenja u ultrahladnim uvjetima i komplicirane logistike uporaba cjepiva zasad je ograničena.

"Osjećam se jako povlašteno što sam prva osoba koja se cijepi protiv covida-19", rekla je Keenan.

"To mi je najbolji rođendanski poklon koji sam mogla poželjeti, jer to znači da se napokon mogu radovati druženju s obitelji i prijateljima za Novu godinu nakon što sam veći dio godine bila sama", dodala je. 

Video:  Velika Britanija odobrila Pfizerovo cjepivo!

Ključne riječi

Komentara 32

DR
Drx
10:04 08.12.2020.

Poklanjam svoju dozu

5S
505.scrtom
10:24 08.12.2020.

i ako sutra primjerice umre reći će da nije zbog cijepiva nego zbog starosti

DL
dvanaest_legija
08:56 08.12.2020.

Ugrožene skupine (starije i bolesne) cijepiti, a ostale pustiti na miru...jer "novo normalno" ne postoji, ovo je sve nenormalno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije