Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronevjerio milijune

Žena iz sela pokraj Vrlike: Serđo je banuo na vrata i stavio novac u vreći na stol

Vrlika
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
21.11.2019.
u 12:09

Bilo mi je to čudno zašto je tako doša s novcin, nit san tražila nit san tila dizat novce, ali tad nisan stigla reagirat, ispričala je žena.

Srđan Djaković (59), bankar koji je pronevjerio 11,4 milijuna kuna i pobjegao u BiH pa se vratio u Hrvatsku i predao policiji, u istražnom je zatvoru na Bilicama. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a nije prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva da se zatvori i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, zbog čega je ODO najavio podnošenje žalbe izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Splitu.


 

Zamjenica općinske državne odvjetnice ispitala je Djakovića zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo pronevjere. Rekao je da je pronevjerenim novcima vratio dugove u Bosni i Hercegovini.

A prije nego li je pobjegao preko granice u BiH, Djaković je zajedno s policiji trenutačno nedostupnim Jadrankom B. iz Širokog Brijega, nekadašnjim pripadnikom Tutine kažnjeničke bojne, otišao do klijentice, 70-godišnje M. M. iz jednog sela udaljenog 40-ak kilometara od Vrlike, donijevši joj nešto manje od 230 tisuća eura.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

– A je, tad je sa mnom u kući bio sin i Serđo je samo odjednom banija na vrata. Kazao je mom sinu da izađe, a meni da mu donesen ugovor. Reka mi je da je donija moje novce, da ih mogu zadržati i ako hoću, staviti u neku drugu banku ili da ih dan svojoj dici. Moj, Bože, stavija ih je na stol u nekoj vrići, reka da je on svoje razdužija i krenija ća. Pitala san ga triban li ja šta potpisat, a on je reka da je sve sredija i da ništa ne triban napravit – ispričala je 70-godišnjakinja za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako Srđana poznaje jako dugo i da je u njega imala bezgranično povjerenje.

Kaže i da nije ni znala koliko novca ima na računu, da je to bio novac od njemačke mirovine i invalidnine koju je dobivala na račun svog, već 25 godina pokojnog supruga.

– Kad bi šta priteklo, on je to stavlja na račun, a kad bi meni šta tribalo, dava mi je. Čak me je i savitova kako da dobijen veće kamate. Bilo mi je to čudno zašto je tako doša s novcin, nit san tražila nit san tila dizat novce, ali tad nisan stigla reagirat. Zvala san ga u subotu na mobitel, al se nitko nije javlja. A ne znan ja šta je bilo u njegovoj glavi, šta je on zamislijo. Tek kad san u ponediljak vidila da se počelo govoriti da je pobiga s novcima, svatila sam da nešto nije u redu i otišla san u banku i rekla in šta je bilo i da je taj novac kod mene. Tada su sa mnom do kuće došla dva policajca koji su uzeli tu vriću s novcin. Nek je on živ i zdrav, svaku mu sriću želin, al meni je sve ovo uzelo života, ne želin ja da se o meni piše ka da san ja nešto kriva. Niti san lagala, niti san ukrala niti san ikoga opljačkala, to je moj račun i moj dinar – ispričala je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije