Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti joj zatvor

Žena (61) u Zagrebu prešutjela da ima koronavirus pa se družila sa susjedima

kozari putevi
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
27.04.2020.
u 10:15

Policajci su jučer prilikom provjere pridržavanja mjera samoizolacije u Ulici VII. Kozari putevi doznali da se 61-godišnjakinja kojoj je dijagnosticiran COVID-19 ne pridržava mjere koju joj je izrekao epidemiolog

Zagrebačka policija podnijet će kaznenu prijavu protiv 61-godišnje žene koja je prešutjela da je zaražena koronavirusom te se družila sa susjedima.

Naime, policajci su jučer prilikom provjere pridržavanja mjera samoizolacije u Ulici VII. Kozari putevi doznali da se 61-godišnjakinja kojoj je dijagnosticiran COVID-19 ne pridržava mjere koju joj je izrekao epidemiolog.

Ona se svakodnevno kretala dvorištem kojim se koriste obitelji iz više kućanstava prešutjevši da je zaražena te je dolazila u kontakt sa susjedima, izvijestila je zagrebačka policija.

Svojim je ponašanjem dovela stanare u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti na adresi na kojoj prebiva te će protiv nje biti podnesena prijava za kazneno djelo ''širenje i prenošenje zaraznih bolesti'', za što joj prijeti kazna zatvora do dvije godine. Ako se ispostavi da je nekoga zarazila, u zatvor bi mogla na najviše tri godine.

VIDEO Prof. dr. sc. Nenad Ban savjetuje čega bi se građani trebali držati i nakon opuštanja mjera

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar marlony
marlony
13:11 27.04.2020.

Kazna zatvora !

CR
crohumans
13:14 27.04.2020.

Maksimalna kazna zatvora

DU
Deleted user
11:19 27.04.2020.

Nekad su mladi bili odgovorniji prema starima. Kako nije mogla zamisliti da bi tako ugrozila neku staru osobu. Vidjet ce ona kako je kad ostari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije