Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zemljište Spomen-doma Ovčara darovano Hrvatskoj

ovčara
Branimir Bradarić/VLM
24.11.2009.
u 12:34

Nikada nikome u Vladi RH, NO-u ili upravi Vupika kao i samome Vukovaru nije palo na pamet da se ovo pitanje moglo riješiti na bilo koji drugi način - rekao je Željko Cirba.

Na izvanrednoj Glavnoj skupštini dioničkog društva Vupik iz Vukovara danas je donesena odluka da se dio nekretnina u vlasništvu tvrtke među kojima je i Spomen-dom Ovčara i parking u neposrednoj blizini daruje Republici Hrvatskoj radi dostojnog obilježavanja žrtava Domovinskog rata.

- Ovo je bila samo jedna formalna odluka jer su prethodno i uprava tvrtke kao i Nadzorni odbor donijeli takvu odluku. Međutim, kako oni nemaju ovlasti za darovanje nekretnina, održana je izvanredna Glavna skupština s čime je ovo pitanje i formalno okončano - rekao je Željko Cirba, predsjednik NO-a Vupika i predsjedavajući Skupštine tvrtke.

Komentirajući medijske napise koji su i upozorili na ovaj previd i koji su potaknuli hitno darovanje nekretnina, istakao je da nikada nikome u Vladi RH, NO-u ili upravi Vupika kao i samom Vukovaru nije palo na pamet da se ovo pitanje moglo riješiti na bilo koji drugi način.

Problem je nastao kada su medijski napisi pred završni krug privatizacije upozorili da Spomen-dom Ovčara nije izdvojen iz vlasništva tvrtke te da postoji mogućnost kako bi novi vlasnik s njim mogao raditi što želi.

Nekadašnji hangar Vupika, gdje se danas nalazi Spomen-dom Ovčara, mjesto je gdje su branitelji, civili i ranjenici proveli svoje zadnje sate prije nego što su 20. studenoga 1991. godine strijeljani na Ovčari.

U zadnjem krugu natječaja za privatizaciju Vupika, gdje je vladao veliki interes potencijalnih kupaca, Agrokor je dostavio najbolju ponudu te je postao novi vlasnik ove vukovarske tvrtke koja zapošljava više od 800 radnika, a obrađuje oko 7000 hektara plodne slavonske zemlje.

Ključne riječi

Komentara 5

MO
mohikanac
13:16 24.11.2009.

da i ne vide da barem osjete

TL
tvrdi_l
13:34 24.11.2009.

Bravo BrankoH Treba to organizirati po cijeloj Hrvatskoj kako bi mladez shvatila da je za njihovu drzavu i njihovu buducnost hrvatska prv proljevana.Neko bi rekao da je to ustasoidno, a ja samo mogu reci da su isto to radili sa mladezi u bivsoj drzavi,ispiranje mozga po sistemu ustase-Jasenovac itd.

OB
-obrisani-
13:51 24.11.2009.

Gdje se nalazi ovo zemljiste pa je darovano\'\'SUVERENOJ\'\'Republici Hrvatskoj.Bog vam pamet prosvitlio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije