Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporna karta

Zemlje bivše SFRJ pripojene Hrvatskoj, Srbija izbrisana zbog Rusije?

karta
Foto: Youtube Screenshot
1/2
22.03.2014.
u 21:15

Promotivni video ukrajinske vlade izazvao polemike.

Promotivni video o ulasku Ukrajine u EU izazvao je polemike, ponajviše u susjednoj Srbiji, jer autorima se potkrala pogreška i to kod vrlo osjetljivog pitanja - državnih granica.

Naime, dok je privremeni premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk u videu govorio o tome zašto bi Ukrajina trebala postati nova članica EU prikazana je karta zemalja članica, a na njoj sve su zemlje bivše Jugoslavije pripojene - Hrvatskoj!

Iako se u videu o Srbiji govori u kontekstu otvaranja pregovora s EU, pojavile su se i sumnje kako je riječ o provokaciji te da je Srbija izbrisana s karte zbog bliskih odnosa sa Rusijom.

>>Situacija u Ukrajini ne može se usporediti s ratom u Hrvatskoj

Foto: Youtube Screenshot

Komentara 118

BL
Blizard
21:45 22.03.2014.

Karta bez stoljetne braće , bumo Josipovic popizdil !!

JU
juma
21:42 22.03.2014.

Ništa čudno, većina stranaca osim Hrvatske za druge zemlje bivše države ionako nikad nije čula.

AA
aabbcc
22:25 22.03.2014.

Da se ovoga Milosevic sjetio ne bi bilo rata !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije