Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREATIVNA DJECA

Željni igre i zatvoreni od svijeta mali Murterini ilustrirali slikovnicu

Zatvoreni od svijeta mali Murterini ilustrirali slikovnicu
Foto: Murter News
27.08.2020.
u 14:48

Nakon promocije slikovnice će biti dostupne za prodaju, a sva prikupljena sredstva su namijenjena izgradnji novog dječjeg vrtića u Murteru.

Dok su Murter i Betina ovog proljeća bili u karanteni zbog koronavirusa, četrnaest murterskih mališana u dobi od četiri do deset godina u svojim je domovima vrijedno radilo.

Zatvoreni od ostatka svijeta i željni igre odazvali su se pozivu Martine Markov, autorica serijala slikovnica Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske i ilustrirali tekstove za koje im je ona redovito slala.

A rezultat je posebno izdanje slikovnice o Markovoj potrazi za malim prijateljima po Murteru i Kornatima čija će se svečana promocija održati 5. rujna 2020. godine u Ribarskoj ulici u Murteru, s početkom u 20:30.

U projekt se uključila i dvanaestogodišnja Nika Strok Underwood koja je, sve tekstove prevela na engleski i francuski jezik te će slikovnica, u online verziji, biti dostupna i na tim jezicima.

– Naša slikovnica“ je podsjetnik na ružna vremena izoliranosti, ali i potvrda da je i tada moguće izraziti svoju kreativnost i zabaviti se, ali i ostvariti nova prijateljstva.

Nakon promocije slikovnice će biti dostupne za prodaju, a sva prikupljena sredstva su namijenjena izgradnji novog dječjeg vrtića u Murteru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije