Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za Grubore

Sačić: Ne znam tko je ubio te ljude

Željko Sačić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
19.02.2016.
u 14:47

Sačić je kazao da je u prvom izvješću Josipa Čelića pisalo da se ništa nije dogodilo iako je u Gruborima ubijeno šestero srpskih civila

Željko Sačić svjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Frani Drlji i Boži Krajini, optuženima za ratni zločin nad civilima u Gruborima.

I sam je bio osumnjičen zbog tog zločina, no postupak je protiv njega obustavljen. Govoreći o onom što se događalo u Gruborima u kolovozu 1995., Sačić je kazao kako tamo nije bio, a došao je 26. kolovoza 1995., nakon što je dobio izvještaj da se tamo nešto dogodilo, odnosno da je ubijeno šestero srpskih civila. Kazao je i da je u izvješću Josipa Čelića pisalo da se na terenu ništa nije dogodilo, a dolaskom u Grubore, Sačić je vidio dvije spaljene kuće i tragove pucnjave po ostalim kućama.

– Bio sam uvjeren da je bila riječ o oružanom sukobu, a tako je poslije bilo zapisano i u ratnom putu jedinice. Nazvao sam generala Markača, kazao mu da ima mrtvih civila te da nam je Čelić lagao – kazao je Sačić.

Objasnio je da je on na poleđinu Čelićeva izvješća napisao neke natuknice koje je, istaknuo je Sačić, Čelić kasnije iskoristio u pisanju novog izvješća. No Sačić je zanijekao da je Čeliću osobno diktirao novo izvješće, što je Čelić kazao u ranijem iskazu.

– Ni danas ne znam tko je ubio te ljude, a volio bih znati – kazao je Sačić. 

>> 'Tužit ću državu jer sam poslužio kao žrtveni jarac' 

>> Odustaje li DORH od istrage zapovjedne odgovornosti za zločin u Gruborima?

Komentara 6

HR
HR4ever
15:04 19.02.2016.

Kako rece drugarica Besna Pusic : Ako im nije sudeno,ne znaci da nisu krivi !!!

SC
schwertransport
09:00 20.02.2016.

Ubio ih je metak....

RT
ribaric.tomislav
16:19 19.02.2016.

pa sta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije