Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bih politička scena

Željko Komšić podnio ostavku na sve dužnosti u SDP-u BiH

'18.07.2011., Brijuni - U Bijeloj vili odrzan trilateralni sastanak presjednika Hrvatske, Srbije i Predsjednistva BiH.Zeljko Komsic Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
19.03.2012.
u 20:07

Njegova ostavka u stranci ne znači i napuštanje mjesta hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić podnio je neopozivu ostavku na sve dužnosti u SDP-u BiH. Kako Vecernji.ba doznaje, Komšić je već uputio pismenu neopozivu ostavku, a o ovom svom potezu obavijestio je Zlatka Lagumdžiju, Nermina Nikšića i Svetozara Pudarića.

Ipak, njegova ostavka u stranci ne znači i napuštanje mjesta hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Kao razlog ostavke, Komšić je naveo sukob s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom koji traje već duže vrijeme. Komšić smatra kako politiku SDP-a vodi jako uski krug ljudi koji donosi sve važne odluke te kako on kao dopredsjednik ove stranke nije bio dio procesa u kojima je po svojoj dužnosti morao sudjelovati.

Očekuje se kako će tijekom sutrašnjeg dana Komšić održati konferenciju za novinare na kojoj će pojasniti razloge napuštanja SDP-a BiH.

Komšića je SDP BiH dva puta kandidirao za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i on se na ovoj dužnosti nalazi već šest godina.

>>Tekst preuzet sa Vecernji.ba

Komentara 26

Avatar madcap
madcap
20:35 19.03.2012.

Hrvati imaju odličnog predstavnika u predsjedništvu. Znalo se to i prije, ali sad je zapečačeno. A taj Lagumdžija, prvo sukob s Milanovićem, a sad ova podrška ovoj karikaturi od Jeremića za predsjednika UN skupštine? Što je sljedeće, podrška Jandrokoviću za potpredsjednika? Veoma neozbiljno. Komšiću, bravo!

RO
robo
21:21 19.03.2012.

Poslije Tita Zeljko! Evo sad ce sve zemlje u regionu zaliti zbog odlaska Zeljk*.

AG
Agramer198
20:21 19.03.2012.

\"... kada je Zlatko Lagumdžija posjetio Beograd i kada je dao podršku Vuku Jeremiću, ministru vanjskih poslova Srbije...\" Fuj. Pa taj nije u stanju voditi seosku priredbu niti posredovati u svađi oko grunta, a kamoli biti zadužen za vanjske poslove.... A ovaj genijalac mu još pruža podršku, valjda se aktivno radi na balkanizaciji UN-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije