Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspio u naumu

Željko Knapić prestao štrajkati glađu jer ga je primio Mladen Bajić

željko knapić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.11.2010.
u 13:41

– Iznio sam Bajiću svoj problem i na dobrom smo putu da se moj slučaj napokon počne razrješavati – rekao je Željko Knapić

Željko Knapić samo je jedan dan štrajkao glađu pred zgradom državnog odvjetništva u Zagrebu. Naime, nestao je razlog njegova štrajka i napokon ga je, nakon višegodišnjih pokušaja, na razgovor primio državni odvjetnik Mladen Bajić.

– Iznio sam osobno Bajiću svoj problem i na dobrom smo putu da se moj slučaj napokon počne razrješavati – rekao je Željko Knapić koji je noć proveo pod vedrim nebom jer mu je komunalni redar naredio da ukloni šator.

Knapić već godinama pokušava skrenuti pozornost javnosti na svoj slučaj zbog gubitka zemljišta na otoku Šipanu, danas izuzetno vrijednog, a koje je izgubio zbog sprege politike i kriminala. Štoviše, brojne kaznene prijave koje je podnosio protiv odgovornih sve su odbijene, a čak se, da bi upozorio na nanesenu mu nepravdu, prije nekoliko godina vezao lancima za drvo pred varaždinskim Županijskim sudom. U zatvoru, na koji ga je osudila sutkinja varaždinskog Općinskog suda, a koja mu, kako on ističe, nije dopustila da iznese dokaze u svoju obranu, također je štrajkao glađu čak mjesec dana. Sve te godine pokušavao je doprijeti do Državnog odvjetništva i razložiti svoj problem i napokon je uspio.

U njemu još tinja nada da se zastara, koja u njegovu slučaju prijeti za dvije godine, ipak neće dogoditi.

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:56 11.11.2010.

Baš mi je drago što je Željko na dobrom putu rješavanja problema koje su mu nanjeli produžena ruka brozovih k omunjara koji vladaju i dan danas.

BZ
Branko Zajec
14:59 11.11.2010.

Nije li ovaj Željko Knapić, nekadašnji atletičar, rekorder i ljubimac publike ??? Kako se brzo zaboravljaju ljudi i njihovi doprinosi društvu. Sramota !

OB
-obrisani-
01:07 12.11.2010.

U ovoj krizi i nije lose da narod povremeno strajke gladju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije