Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Kerum: Jedini sam političar koji je trošio samo svoj novac

Split: Željko Kerum najavio kako će se ponovno kandidirati za gradonačelnika
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
14.12.2016.
u 22:45

Konkurencija na predstojećim izborima je velika, mediji imaju svoje favorite. Predstoji velika borba, najavio je Kerum

Željko Kerum pozvao je novinare na druženje u svoju konobu, koju je otvorio u bivšoj najvećoj upravnoj zgradi svoga trgovačkog društva Kerum u Lori, na kojem je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Splita, kao i kandidiranje liste HGS-a za splitsko Gradsko vijeće i Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije.

– Svi ulaze u politiku iz interesa. Jedino je ludi Kerum potrošio svoju lovu i nije uzeo ništa. Smatram da smo ja i moji kolege u prvom mandatu napravili dobar posao i ispunili većinu onoga što smo obećali. Gledajući situaciju, opet sam se prijavio zato što smatram da dosta toga još mogu napraviti – rekao je tijekom izlaganja Kerum najavljujući kako će, nakon što je napravio zapadnu obalu, u iduće mandatu izgraditi istočnu, ali i brojne manje projekte u Splitu.

“Imam velike šanse”

– Konkurencija na predstojećim izborima je velika, mediji imaju svoje favorite. Predstoji velika borba. Kampanja je slična ljubavi i ratu, pravila nema. Svjedoci smo anketa, ne bih ih puno komentirao, u Splitu sigurno postoje ljudi koji bi zaokružili Keruma, a mene, kada čitate te ankete, nema nigdje. Vrijeme će pokazati što će biti, smatram da imam velike šanse kao i moja lista. Jedini sam trošio svoje novce, nisam uzimao putne troškove, ništa... Moja konkurencija je “obećanje ludom radovanje”, a iza Keruma je nešto ostalo. Kada rade te ankete, gdje su majke kojima sam napravio vrtiće, penzioneri kojima sam pomagao... – kaže Kerum koji je uvjeren da su ga Splićani zapamtili po dobru i da će mu iskustvo iz prvog mandata biti od koristi. Izvukao je i pouke, ne treba se obazirati na zle jezike.

– Pokušavam mijenjati retoriku, ne spominjati imena, nego pričati okolo – rekao je i poručio konkurenciji da će biti iznenađeni.

Na objavi kandidature i neformalnom druženju bili su Kerumova desna ruka, nekadašnji dogradonačelnik Jure Šundov, njegova sestra i bivša saborska zastupnica Nevenka Bečić, predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar i brojni članovi HGS-a. Pojavio se i Igor Štimac, nogometna legenda, koji nam je potvrdio da podržava Željka Keruma.

Pauletić u pregovorima

Osim Keruma, kandidaturu za mjesto splitskog gradonačelnika već su najavili Andro Krstulović Opara (HDZ) i Marijana Puljak (Pametno). Vrlo vjerojatno će kandidat Mosta biti Robert Pauletić, koji je potvrdio da razgovaraju o tome.

>> 'Nisam propali poduzetnik, napravio sam čudo u biznisu'

Komentara 1

DE
demokršćanin
13:33 15.12.2016.

Sigurno radi toga nije niti dolazio na zasjedanja Sabora,osim jednom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije