Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAT Poduzetnici se predomislili

Željko Jerkov ipak će sazvati Gradsko vijeće

28.11.2008.
u 15:06

Željko Jerkov, predsjednik Gradskog vijeća ipak će sazvati sjednicu, na kojoj se treba usvojiti proračun za 2009. godinu. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare Liste Velog mista, na kojoj su još bili njihovi vijećnici Neda Makjanić Kunić i Silvano Bralić.

Smotani HDZ
– Jedan je razlog za sazivanje sjednice, a to je da ne želimo zaustaviti rad Grada, što bi se dogodilo ako ne usvojimo proračun – kaže Jerkov.

Prva točka dnevnog reda, najavio je, bit će njegova ostavka s mjesta predsjednika Gradskog vijeća.

– Ovo je moja posljednja sjednica koju sazivam. Moja ostavka bit će znak da ne vidimo sebe u aktualnim odnosima i ne uspijevamo u onome što bismo željeli za grad Split – izjavio je Jerkov.

Komentirao je i HDZ-ovo prikupljanje potpisa vijećnika za sazivanje sjednice, što je nazvao nepotrebno dramatičnim.

– Kažu da su skupili dovoljan broj potpisa, ali do ovog trenutka meni nikakav zahtjev nije stigao. To znači da ne bismo uspjeli održati sjednicu na vrijeme za donošenje proračuna – tvrdi Jerkov.

Na primjedbu da su i prije mjesec i pol dana, kada su napustili Gradsko vijeće i najavili da se neće vraćati dok se ne pokrenu projekti Dračevac, Duilovo i Karepovac, znali kako se kraj godine bliži i da je na redu donošenje proračuna, objašnjenje je dao Silvano Bralić.

– Mislili smo da će HDZ uspjeti sazvati sjednicu. Međutim, oni su toliko smotani, da se sjednica Gradskog vijeća sigurno ne bi dogodila do Nove godine. To smo morali napraviti mi, zbog njihove smotanosti – rekao je Bralić.

– Istina je, tada smo im dali 15 dana za pokretanje projekata. Međutim, ne želimo ugroziti rad Gradskog vijeća i zato ćemo prekršiti riječ – složio se Jerkov. Dodao je kako je riječ o malom ustupku.

Glupo je inatiti se
– Glupo bi bilo inatiti se na štetu građana Splita – zaključio je Jerkov.

Neda Makjanić-Kunić dodala je kako je gradski proračun prevažan, i to upravo za one slojeve koji će biti najviše pogođeni nadolazećom krizom. Zbog dobrobiti djece, umirovljenika, obrtnika, srednjih i malih poduzetnika, odlučili su ovaj put popustiti.

Iako su protokol s HDZ-om, na temelju kojega su zajednički obnašali vlast posljednje tri i pol godine, stavili izvan snage, Kuretovo Poglavarstvo i od njih može očekivati zeleno svjetlo za prijedlog proračuna, ocijene li ga dobrim.

– Kreativno ćemo sudjelovati kako bismo donijeli što bolji proračun za naš grad i građane – poručio je Jerkov.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije